Cengiz Holding, Cennet Koyu’nda çalışmalara başladı!

Cengiz Holding, 19 Eylül 2023 tarihinde ‘ÇED gerekli değildir’ raporu almak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı...

Cengiz Holding, 19 Eylül 2023 tarihinde 'ÇED gerekli değildir' raporu almak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Muğla İl Müdürlüğü'ne başvuruda bulundu ve bu raporu aldı. Ardından 1 Kasım'da, doğal ve arkeolojik sit alanlarının bulunduğu bölgede, yüzlerce kamyon ve onlarca iş makinesiyle hafriyat çalışmalarına başladı.

Sözcü'de yer alan habere göre, Cengiz Holding'in turistik tesis projesinin detaylarına ve arazideki inşaat faaliyetlerinin görüntülerine ulaştı. Toplam proje bedeli 658 Milyon 436 bin 604 TL olan turistik tesis, ÇED Yönetmenliği'nde 29-50 oda ve üzerindeki otel, tatil köyü ve turizm kompleksi olarak planlandı. Projenin 28 ay 25 günde tamamlanması ve turistik tesisin hizmet vermeye başladıktan sonra yılın 6 ayı faaliyet göstermesi öngörülüyor.

Ancak, TMMOB Bodrum İlçe Koordinasyonu Sekreteri Mustafa Erdoğan, yapılan inşaatın yasal olmadığını belirterek, 'Gölköy Gökburun Cennet Koy mevkiindeki Cengiz Holding'in yapmış olduğu yasal olmayan inşaata Bodrum Belediye Başkanı Ahmet ARAS önce ruhsat verip sonra CHP Genel Merkezi'nin baskısıyla iptal etmişti. Cengiz İnşaat bu iptal kararının hemen akabinde yürütmeyi durdurma kararı alıp inşaata başladı. Bu inşaatla ilgili dava açtık. Dava süreci devam ediyor' şeklinde açıklamada bulundu.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme