Ceset torbası yetişmiyor

Göçük altından çıkarılan cesetler, ceset torbası bulunamadığı için battaniyelere sarılıyor, araç bulunamadığı için ise yol kenarlarına bırakılıyor.

TAKİP ET

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 şiddetinde iki deprem 10 ilde yıkıcı etkiye neden olmuştu. Enkaz altında kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları devam ederken can kaybı her geçen gün artıyor. Deprem bölgelerinde, göçük atlından çıkarılan cesetler battaniyelere sarılarak yol kenarlarında defnedilmeyi bekliyor. Yakınlarını göçük altında kaybeden depremzedelerin karşılaştığı görüntüler ise enkazdan kurtulanların acılarını katlıyor. Bölgedeki en acil ihtiyaçlardan birisi de şu anda ceset torbası olurken, üreticiler ise stokların tükendiğini belirtiyor.

'STOKLAR TÜKENDİ'

İsmini vermek istemeyen bir ceset torbası üreticisi, şu anda mevcut ihtiyaca yetişemediklerini dile getirdi. Üretici, 'Şu anda çok fazla talep var. Üretim yapacağız; ama hammadde sıkıntısı nedeniyle yapamıyoruz. Stoklarımız tamamıyla tükendi. Bizi toplu satın almak için arıyorlar ve elimizde olmadığını söylüyoruz. Üretildiğinde satın alabilmek için öncesinde kaparo verenler var' ifadelerini kullandı.
Alınan bilgilere göre ise ceset torbası fiyatları kalitesine göre 60 lira ile 500 lira arasında değişiklik gösteriyor. İnternette ise şu anda daha da yüksek meblağlara satışı yapılıyor.

VEKİL DE DOĞRULADI

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, deprem bölgelerinde cenazelerin çoğunluğunun kefensiz gömülmeye başladığını dile getirerek bölgede ceset poşetine ihtiyaç olduğunu aktardı. Son olarak izlenimlerini de paylaşan Polat, 'Bölgedeki görüntüler korku filminden çok daha kötüydü' dedi.

Bakmadan Geçme