Çeşme Belediyespor lige iyi başlangıç yapamadı

2024-2025 sezonunun açılış haftasında, Bölgesel Amatör Lig (BAL) 7. Grup'ta mücadele eden Çeşme Belediyespor, İzmirspor'a ev sahipliği yaptı.

Maç, Çeşme'deki stadyumda yoğun bir izleyici kitlesi önünde gerçekleşti. Ne yazık ki, Çeşme Belediyespor, sezonun ilk maçını 1-0'lık skorla kaybederek kötü bir başlangıç yaptı.

Maçın Gidişatı
Maçın ilk yarısında iki takım da karşılıklı ataklarla gol aradı. Ancak, İzmirspor'un 45. dakikada kazandığı penaltıyı Aytaç Deniz'in gole çevirmesi, durumu değiştirdi. Bu golle İzmirspor, ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarıya hızlı başlayan İzmirspor, savunma ağırlıklı bir oyun sergileyerek, Çeşme Belediyespor'un kalesine etkili ataklar geliştirdi. Çeşme Belediyespor, maçın ikinci yarısında çift santrfora dönerek rakip kalede etkili olmaya çalıştı. Sağ ve sol kanattan yapılan ortalarla birçok pozisyon yakalasa da, bu fırsatları değerlendiremedi. Sonuç olarak, maçın kalan dakikalarında her iki takım da gol bulamayınca karşılaşma 1-0 İzmirspor'un galibiyetiyle sona erdi.

Teknik Direktörden Değerlendirme
Maçın ardından bir değerlendirme yapan Çeşme Belediyespor Teknik Direktörü Ali Çalış, “Ligin ilk maçına süre az da olsa iyi hazırlandık. Kaliteli bir rakiple oynadık. Oyun ortadayken haksız olduğunu düşündüğümüz, ilk yarının son dakikasında verilen penaltıyla geri düştük. İkinci yarıda rakibimiz savunma ağırlıklı oynayıp hızlı hücumlarla gol kovaladı. Biz de çift santrafora dönerek rakip ceza sahasında etkili olmaya çalıştık. Kenar ortalardan iyi pozisyonlar yakaladık. Fakat gole dönüşmedi ve mağlup olduk. İkinci haftada 'bay'ız. Bu ara bize eksikleri tamamlama fırsatı verecektir. Potansiyeli yüksek bir ekibiz. Uzun vadede lige ağırlığımızı koyacağız. Taraftarımıza desteği için teşekkür ederiz” dedi.

Sonuç
Çeşme Belediyespor, sezonun başlangıcını mağlubiyetle kapatırken, ilerleyen haftalarda toparlanma hedefinde. Takım, ara dönemde eksiklerini gidererek daha güçlü bir şekilde sahalara dönmeyi planlıyor.

Bakmadan Geçme