Çeşme'den sonra Sarımsaklı da ‘havlu’ attı

Datça ve Çeşme'den sonra Balıkesir'in Ayvalık ilçesi Sarımsaklı kumsalında eylem gerçekleştirildi.  Ayvalık Tabiat Platformu, Altınova Koruma...

Datça ve Çeşme'den sonra Balıkesir'in Ayvalık ilçesi Sarımsaklı kumsalında eylem gerçekleştirildi.  Ayvalık Tabiat Platformu, Altınova Koruma Girişimi ve çevre gönüllüleri, 'Kıyılar sermayenin değildir' sloganları attı. Kıyıların rant projelerine kurban edilerek, işletmelerin plajları işgal etmesi protesto edildi. Plajlarda halkın ücretsiz denize girmesini engelleyen işletmelerin önlerine havlu serildi.

Basın açıklamasında, 'Türkiye'nin en uzun kumsalı olarak bilinen Sarımsaklı kumsalında, 'Rekrasyon Alanı' adı altında gözümüzün önünde büyük bir yıkım yaşandı. Kıyıların kiralamasını, halka kapatmasını, parayla girilen yerler haline getirilmesini kabul etmiyoruz. Bilentur Mevkiinden Badavut'a kadar 8 km uzunluğundaki Sarımsaklı kumsalında önceden denize rahatlıkla girilebilirken şimdi para vermeden ayağımızı suya değdireceğimiz kıyı kalmadı' ifadeleri kullanıldı.

Söz konusu basın açıklamasının ve yürüyüşün ardından kalabalık, havlularını sahile sererek oturma eylemi düzenledi. Ayvalık Tabiat Platformu Başkanı Nebahat Dinler, eylemlere büyük bir katılım gösterildiğini, imza kampanyalarında şimdiye kadar ortalama 1500 imza toplandığını belirtti.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme