Çevre dostu farkındalık etkinliği

Dünya Temizlik Günü kapsamında, Ayvalık Belediyesi tarafından büyük bir farkındalık organizasyonu gerçekleştiriliyor.

“Çöpler Bizim Değil Ama Ayvalık Bizim” sloganıyla düzenlenen etkinlik, 20 Eylül Cuma günü Cunda (Alibey) Adası'nda yapılacak. Etkinlikte, Ayvalık Belediyesi, Kent Konseyi, Tabiat Platformu, Alibey (Cunda) Adası Kalkındırma ve Koruma Derneği, yerel muhtarlar ve gönüllüler bir araya gelecek.

“Çevreyi Koruma Bilincini Yaymalıyız”

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, çevre temizliğine verdikleri önemi vurgulayarak, çevre bilincinin artırılmasının önemine dikkat çekti. Başkan Ergin, “Ayvalık Belediyesi olarak temizlik konusunda büyük bir hassasiyet gösteriyoruz. Çevreye duyarlı vatandaşlarımızı da bu organizasyonda yanımızda görmek istiyoruz. Çevremizi koruma bilincine sahip olduğumuzda, gelecek nesillere yeşil, sağlıklı ve yaşanabilir bir dünya bırakma hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

Etkinlik Programı

Dünya Temizlik Günü etkinliği, 20 Eylül Cuma günü saat 10.30'da Cunda Güneş Saati'nde başlayacak. Etkinlikte, Kent Konseyi, Tabiat Platformu, Alibey (Cunda) Adası Kalkındırma ve Koruma Derneği, muhtarlar ve gönüllüler çevre temizliği yapmak üzere bir araya gelecek.

Etkinlik programı çerçevesinde, sabah erken saatlerde deniz temizliği yapmak üzere dalış ekibi göreve başlayacak. Ayvalık'tan temizlik etkinliğine katılmak isteyen vatandaşlar için saat 10.00'da Ayvalık Meydan Durakları'ndan araç kaldırılacak. Temizlik malzemeleri, katılımcılara buluşma noktasında dağıtılacak. Etkinlik, Güneş Saati'nden başlayarak Cumhuriyet Caddesi istikametinden devam edecek ve Cunda Kültür Merkezi Bekir Coşkun Kütüphanesi'ne kadar çevre temizliği yapılacak.

Atıkların Geri Dönüşümü ve Sunum

Toplanan atıklar, geri dönüşüm için “Cunda Mahalleevi Geri Dönüşüm Atölyesi”ne teslim edilecek. Saat 12.00'de, Cunda Kültür Merkezi Bekir Coşkun Kütüphanesi'nde basına, çevre gönüllülerine ve tüm duyarlı katılımcılara “Ayvalık Atık Yönetim Programı Birinci Etabı” sunumu yapılacak. Bu sunum, Ayvalık'ın atık yönetim stratejileri hakkında detaylı bilgiler sunacak ve program kamuoyu ile paylaşılacak.

Etkinlik sonrasında, katılımcılara Kültür Merkezi'nde çay, kahve ve kumanya ikram edilecek. Bu sayede, etkinliğe katılanlar hem çevre bilincini paylaşacak hem de sosyal bir atmosferde bir araya gelecekler.

Çevre Bilincini Artırma Hedefi

Ayvalık Belediyesi'nin düzenlediği bu etkinlik, çevre temizliğine olan katkıyı artırmak ve halkı çevre koruma konusunda bilinçlendirmek amacı taşıyor. Dünya Temizlik Günü'nü anlamlı bir şekilde değerlendiren Ayvalık Belediyesi, bu tür organizasyonlarla hem çevreye hem de topluma katkıda bulunmayı sürdürüyor.

Bakmadan Geçme