Ceyda Bölünmez Çankırı kimdir?

Ceyda Bölünmez Çankırı 5 Eylül 1978 yılında Ankara’da doğmuştur. İş insanı ve siyasetçi olan Ceyda Bölünmez...

TAKİP ET

Ceyda Bölünmez Çankırı 5 Eylül 1978 yılında Ankara'da doğmuştur. İş insanı ve siyasetçi olan Ceyda Bölünmez Çankırı, eğitimini Başkent Üniversitesi'nde almıştır. Önceki dönemlerde akaryakıt ve lojistik sektörlerinde yönetici olarak çalıştı. Mardinliler Eğitim Vakfı'nın kurucu üyelerinden bir tanesidir.

Bölünmez Çankırı, 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde 26. Dönem AK Parti Mardin Milletvekili olarak seçildi. AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı, AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkan Yardımcılığı ve AK Parti Genel Merkez İnsan Hakları Başkan Yardımcılığı görevlerine getirilmiştir. TBMM İdari Amirlik görevine getirilen Bölünmez Çankırı, Cumhuriyet tarihinin ilk ve tek kadın İdari Amiri ünvanına sahip olmuştur.

24 Haziran 2018 genel seçimlerinde ise 1. Bölge 3. Sıradan 27. Dönem AK Parti İzmir Milletvekili olarak seçilmiştir. TBMM Türkiye-İsviçre Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı, TBMM Dışişleri Komisyonu Sözcüsü, TBMM Nüfus ve Kalkınma Grubu Üyesi ve Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi Üyesi olan Bölünmez Çankırı, katıldığı uluslararası organizasyonlarda ülkesini ve partisini birçok kez temsil etmiştir.

14 Mayıs 2023 seçimlerinde Ceyda Bölünmez Çankırı AK Parti İzmir 2. Bölge'den milletvekili oldu.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme