CHP Buca'da adaylar sahneye çıktı: 'Baskı' iddiası!

yeniizmir.com yazarı Sıla Arabacıoğlu’nun haberine göre CHP Buca İlçe Kongresi'nde Hasan Sağlam ve Çağdaş Kaya, delegelere...

TAKİP ET

yeniizmir.com yazarı Sıla Arabacıoğlu'nun haberine göre; CHP Buca İlçe Kongresi'nde Hasan Sağlam ve Çağdaş Kaya, delegelere seslenmek için sahneye çıktı. İlk olarak sözü Sağlam aldı. Sağlam, zehir zemberek sözlerle delegelere seslendi. 50 imzayı zor topladığını dile getiren Sağlam, delegelere baskı yapıldığını ve 'istihdam' vaadi verildiğini iddia etti. Ardından ikinci sözü Kaya aldı. Kaya, 'Bizler bu partinin her kademesinde mücadele etmeden aday olmadık. Güç elinde değilken adaleti dağıtmak kolay' dedi.

'ÇOK ÜZGÜNÜM'

CHP Buca İlçe Başkan Adayı Hasan Sağlam, 'Bu bir kongre, kazananı ve kaybedeni olacak. Bunu sindirmeliyiz. Kamu gücü, üzerimize kırbaç gibi kullanıldı. Bu kongrenin sonunda kucaklaşacağız. Ve önümüzdeki yerel seçime birlikte yumruk içinde gireceğiz. Birkaç gündür bu imza süreciyle alakalı ciddi sorunlar yaşadık. İmza toplamamızı istemediler, baskı kurdular. Adeta mahalleleri ipotek altına aldılar. Kamu gücü bize değil kentlere hizmet için kullanılmalı. Biz hiçbir arkadaşımıza uzak ya da yakın değiliz. Buraya ikinci bir adayın çıkmaması için inanız her şey yapıldı. Ben partim ve partililer adına çok üzgünüm' diye konuştu.

'GÖZ YAŞLARINI TUTAMADI'

Konuşması esnasında göz yaşlarını tutamayan Sağlam, 'Bizim de haklarımız var. Haklarımızın elimizden alınmasına lütfen izin vermeyin. Görevi bana verecek olursanız size namus sözü veriyorum, böyle bir şeyin yaşanmasına bir daha izin vermeyeceğim. Bu baskı 3-4 gündür değil, mahalle delege seçimleriyle birlikte başladı. Yaklaşık bin 200 üye karartılmış. Telefonlar ve kim oldukları belli. Ben dosya hazırlayıp rapor edeceğim. Bu haksızlığı lütfen olumlamayın. Ben buraya çok zorlanarak geldim. Üç gün resmen ızdırap çektim. Mahallelerimiz esir alındı. Ne ile alakalı? İstihdam ile ilgili. Mahallelere gittiler talepleri istediler. Bunun adı umut tacirliğidir arkadaşlar. Burada söylediğim her şey, eleştirel bir yaklaşım biçimidir.  Ben örgütümüzün bu tür durumlara izin vermemesi gerektiğini düşünüyorum. 50 imzayı zor bulduk, hiç mi Allah korkunuz yok? Bu esaret nedir arkadaş! Nasıl kabul edeceksiniz bunu. İnsanlardan yalvararak imza aldım, dediler ki Hasan Sağlam çekilmiş. Algı yaptılar. Bu sıkıntıları yaşamayı arzu etmiyordum. Hiçbir hakkımızı doğru dürüst kullanamadık. Kendi felaketimize koşa koşa gidiyoruz. Hani biz yoldaştık? İnsan yoldaşına zulmeder mi?' ifadelerini kullandı.

'BİZ BAYRAK ASMASINI İYİ BİLİRİZ!'

Ardından sözü alan CHP Buca İlçe Başkan Adayı Çağdaş Kaya, 'Bizler gençlik kollarındayken kamu gücünü konuşan arkadaşlardan öğrendik. Bizler bu partinin her kademesinde mücadele etmeden aday olmadık. Eksiğimizle artımızla beraberiz. Hiçbirimiz babadan zengin değiliz, alın teri dökerek geliyoruz. Ben buraya üçüncü defa çıkıyorum, yine duyguluyuz. Maalesef yarışıyoruz, bu bir bayrak yarışı. Biri kazanıyor diğeri kaybediliyor değil, biri seçiliyor diğeri seçilmiyor. Ayrıştırmayacağız. Ben ölü toprağını kaldırmaya geliyorum. Biz kapı çalmayı, bayrak asmayı iyi biliriz. Birbirimizi kandırmayalım. Söylemde değil icraatta mücadelede bir olalım. Güç elinde değilken adaleti dağıtmak kolay. Güç elindeyken adaleti dağıtmak daha zor arkadaşlar. Örgüt gerçekten daha sakin ve uzlaşıdan yana kucaklayıcı. Çünkü yerel seçimi kaybedersek hepimiz kaybedeceğiz. Delege yazacak arkadaş bulamayız. Sizlerden ricam bu kardeşinize sahip çıkın' açıklamasını yaptı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme