CHP Çeşme'den kadın cinayetlerine tepki: Adalet istiyoruz!

CHP Çeşme Gençlik Kolları'nın çağrısı üzerine, son dönemde artan kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla Çeşme Cumhuriyet Meydanı'nda bir basın açıklaması yapıldı.

CHP Çeşme Gençlik Kolları'nın çağrısı üzerine, son dönemde artan kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla Çeşme Cumhuriyet Meydanı'nda bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya Çeşme Belediyesi Başkan Vekili Banu Ayhan, CHP Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, Çeşme Belediyesi Meclis Üyeleri, Çeşme Kent Konseyi, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

Kadına şiddete karşı “Kadına Şiddete Hayır” “ Her gün bir kadın eksiliyoruz”
Bir Kişi Daha Eksilmeyeceğiz”, “Adalet İstiyoruz” gibi sloganların yer aldığı pankartlar taşıyan kadınlar, cinayetlere karşı tepkilerini dile getirdi.

CHP Çeşme Gençlik Kolları Başkanı Cenk Atlı tarafından okunan basın açıklamasında;

“Şiddet, kadınların değil; bu şiddeti normalleştiren, meşrulaştıran ve göz yuman iktidar sahiplerinin suçudur.”

“Son yıllarda ülkemizde kadın cinayetlerinin artan vahşeti hepimizi derinden sarsmakta ve toplumsal vicdanı kanatmaktadır. Kadının en temel hakkı olan yaşama hakkı, maalesef her geçen gün daha fazla ihlal edilmektedir. Bu ölümler bireysel vakalar değil; toplumsal cinsiyet eşitsizliği, kadına yönelik şiddet ve ayrımcılıkla beslenen köklü bir sorunun göstergesidir.

Bugün burada, sadece bir kadının daha öldürülmemesi için değil, kadınların özgür ve eşit bireyler olarak yaşamlarını sürdürebilmeleri adına toplandık. Çünkü şiddet, kadınların değil; bu şiddeti normalleştiren, meşrulaştıran ve göz yuman iktidar sahiplerinin suçudur. Kadınların sistematik bir şekilde şiddete maruz kalması, içinde bulunduğumuz toplumsal yozlaşmanın sonucudur.

Bu yüzden kadına yönelik şiddeti sadece cezalarla değil, eğitimden medyaya, adalet sisteminden sosyal politikalara kadar her alanda köklü değişimlerle durdurabiliriz. Bizler, bu noktada hükümete, yetkililere ve halkımıza sesleniyoruz: İstanbul Sözleşmesi'nin etkin bir şekilde uygulanması ve kadına yönelik şiddetle mücadele yasalarının tavizsiz bir biçimde hayata geçirilmesi gerekmektedir.

Ayrıca, 6284 sayılı ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun', kadınların ve aile bireylerinin şiddetten korunmasını sağlayan hayati bir yasadır. Kadınların haklarını koruyan bu yasa, toplumsal cinsiyet eşitliği için önemli bir adım olup, zayıflatılması toplumsal barışa zarar vermektedir. 6284 sayılı kanunun tam uygulanmasını kararlılıkla destekliyoruz.

Hiçbir siyasi, kültürel veya dini gerekçe, kadına yönelik şiddeti meşru gösteremez. Kadınların yaşam haklarının güvence altına alınması ve adaletin sağlanması için gerekli tüm adımların derhal atılması gerekmektedir.

Susmayacağız! Kadınların sesini duyuracağız, haklarını savunacağız ve bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Unutulmamalıdır ki, kadın cinayetlerini durdurmak mümkündür. Bu mümkünü gerçekleştirmek ise halkımızın sorumluluğudur. Kadınların adalet ve eşitlik arayışına ortak olun ve bu şiddet akımına karşı sesinizi yükseltin.

Kadınlar özgür, güçlü ve eşit bireyler olana dek mücadelemiz devam edecek!

Yaşasın eşitlik ve adalet!
Yaşasın İstanbul Sözleşmesi!” sözlerine yer verildi.

Cenk Atlı, açıklamasında kadına yönelik şiddeti durdurmanın mümkün olduğunu ve bunun toplumsal bir sorumluluk olduğunu belirterek, “Kadınlar özgür ve eşit bireyler olana dek mücadelemiz devam edecek” dedi.

Basın açıklaması sonrasında öldürülen tüm kadınlar için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme