CHP İzmir'de disiplin sevkleri ve istifalar gündemde!

CHP İzmir il ve ilçe teşkilatlarında disipline sevk edilen üyelerin sayısı artıyor. Üyelerin disiplin kuruluna sevk edilmelerinin arkasında seçimlerde 'başka partilerin etkinliklerinde yer alma' ve 'belirlenen adaylara yönelik paylaşımlar' olduğu iddia ediliyor.

CHP İzmir'de parti içi dinamikler hareketlenmiş durumda.

Yerel seçimlerin ardında il ve ilçe teşkilatlarında disipline sevk edilen üye sayısında artış dikkat çekiyor. Kulislerden gelen bilgilere göre, disiplin sevklerinin arkasında "başka partilerin etkinliklerine katılım" ve "sosyal medya üzerinden adaylara yönelik eleştiriler" gibi nedenler bulunuyor.

Parti içinde yaşanan değişime ayak uyduramayan ve özellikle yerel seçimlerde genel merkez tarafından belirlenen belediye başkan adaylarının aleyhine paylaşımlarda bulunan pek çok üyenin, disiplin kuruluna sevk edildiği öğrenildi.

DİSİPLİN KURULLARINDA YOĞUNLUK

Parti içi kaynaklara göre, disiplin kurullarının önünde adeta kuyruklar oluştu. Ancak sevklerin yoğun olmasının sebebinin disiplin kurulunun 6 ayda toplanması olduğu iddia edildi.

İTİRAZ HAKLARI BULUNUYOR

Disiplin sevk edilen üyeler, sevklere itiraz etme hakkına sahip. Nihai karar ise itirazların ardından CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) tarafından verilecek.

İSTİFALAR DİKKAT ÇEKİYOR

Disiplin sevklerinin yanı sıra parti içi istifalar da dikat çekiyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerine Özgür Özel'in Genel Başkan olmasının ardından partide başlayan değişim hareketinin ardından İzmir'de pek çok üyenin istifa ettiği öğrenildi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme