CHP İzmir Gençlik'te seçim zamanı: 2 adaylı yarış

28 Eylül'de gerçekleşecek olan CHP İzmir Gençlik Kolları Kongresi'nde Ruhsar Selis Çelik ve Ayça Güvenç yarışacak.

28 Eylül'de gerçekleşecek CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanlığı seçimi için 2 isim yarışacak.

Mevcut Başkan Burak Kotan'ın aday olmayacağını açıklamasının ardından İzmir'de partinin gençliğinin başına kimin geçeceği merak konusu oluşturuyordu.

Genel Merkezin ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın sürece dahil olması nedeniyle bir türlü aday belirlenemeyen İzmir'de kurultaya 2 gün kala CHP Karşıyaka Ana Kademe İlçe Başkan Yardımcısı Ruhsar Selis Çelik ve CHP Karabağlar Gençlik Kolları Başkanı Ayça Güvenç aday olacaklarını açıkladı.

28 Eylül günü Kültüpark İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde düzenlenecek Gençlik Kolları Kongresi'nde divan başkanlığını CHP İstanbul Milletvekili Ali Gökçek yapacak.

DÜĞÜMÜ KONAK İLÇE ÖRGÜTÜ ÇÖZECEK

Aday belirleme sürecinde son ana kadar yaşanan sessizliğin sebebi ise, ortak adayın belirlenememesi olduğu öğrenildi. Mevcut Başkan Burak Kotan'ın tüm ilçe örgütlerinin destekleyeceği adayı çıkarmak istediği ve bu nedenle Ayça Güvenç için destek istediği öğrenildi. Ancak diğer aday Ruhsar Çelik'i ise Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın desteklediği iddia edildi.

2 adayın yarışacağı seçimde ise düğümü CHP Konak İlçe Örgütü'nün çözeceği tahmin ediliyor. Blok oy gücü nedeniyle İlçe başkanı Mert Korkmaz'ın destekleyeceği adayın seçimi kazanacağı tahmin ediliyor.

Ruhsar Selis Çelik‘in Konak ilçe örgütünün desteğini aldığı ve yarışı önde bitirmesi bekleniyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme