CHP İzmir, şiddet mağduru kadın ve çocuklar için yürüyecek

CHP İzmir Kadın Kolları Başkanlığı, şiddete uğrayan, katledilen kadın ve çocukların sesi olmak için 'Kırık Saçlar Özgürlük Yürüyüşü'nü Selçuk'tab başlatacak.

15 Ekim Salı günü başlayıp 11 gün sürecek olan ‘Kırık Saçlar Özgürlük Yürüyüşü'nün detaylarını basın mensupları ile paylaşan CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı Zahide Kurun, şiddete uğrayan, mağdur edilen tüm alanlarda seslerini duyurmak isteyen kadın ve çocukların sesi olacağız dedi.

Yürüyüşün 15 Ekim saat 18.00'da Selçuk'ta Karpuz Kafe önünden başlayacağını belirten Başkan Kurun, Cumhuriyet Meydanı'nda gazetecilerle bir araya geldi.

Yürüyüşe; kadın, erkek, genç, yaşlı, toplumsal duyarlılığı olan ve yaşam hakkını savunan, dünyayı sevgiyle kucaklayan herkesi beklediklerini ifade edenb Zahide Kurun, "Partimizin; kadınları, il ve ilçe başkanları gençleri olarak biz de orada olacağız" dedi.

"İKTİDARIN ZİHNİYETİ, TOPLUMA KORKU SALDI"

2024 yılında 315 kadının hayatta koparıldığını dikkat çeken Kurun, “Karanlık zihniyetli iktidarın beslediği toplumsal cinsiyet eşitsizliği, her geçen gün kadın cinayetlerini daha da arttırmakta çocuk istismarlarını olağanlaştırmaktadır. Yine aynı karanlık zihniyetin iktidarında 2024 yılında 315 kadın arkadaşımızı hayattan koparılıp maalesef canice katledilmişlerdir. Bu zihniyet; toplumsal yozlaşmayı, toplumsal çürümeyi sistematik hale getirmiş ve topluma korku salmıştır” diye konuştu.

“ADALETİN GÜCÜ DEĞİL, GÜÇLÜNÜN ADALET SİSTEMİ”

Kadınların sokakta özgürce yürüdüğü güne kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirten Kurun, “6284'ü etkin kullanmamaktaki ısrar, kadın cinayetleri ve çocuk istismarları ile ilgili genelgeleri, önergeleri reddederkenki vicdansızlıklar, kadın cinayetlerinin sistematik ve politik olduğunu bizlere göstermektedir. Sadece kadınlar değil, Çocuklar da aynı hukuksuzluğun içerisinde, aynı yozlaşmanın içerisinde maalesef ki adaletin gücü değil, güçlünün adalet sistemi içerisinde yitip gitmektedir. Aynen Sıla bebeklerde Narin çocuklarımızda olduğu gibi… Bizler özgürce sokaklarda yürüyünceye kadar, karanlıkta korkmadan sokaklarda oluncaya dek korkuların karşısında alanlarda olacağız. Bizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunda onun bizlere bırakmış olduğu en büyük miras cumhuriyetin yolunda geleceğe aydınlık ayak izlerimizi bırakacağız. Kadınlar çocuklar ve tüm canlıların hayat ve yaşam hakkına gasp edenlere karşı meydan olacağız. Sesi çıkmayanların sesini çıkaramayanların sesini duyuramayanların meydanlarda sesi olacağız. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi kadınları olarak bizler duyarlı yurttaşlar olarak kadının çocuğun ve Tüm canlıların yaşam hakkını korumak adına elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız”dedi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme