CHP İzmir’de savaş başladı: Başak’ın açıklamasına Tunus katıldı, Aslanoğlu katılmadı

Yeniizmir.com yazarı Sıla Arabacıoğlu'nun haberine göre CHP Konak'ın üç dönem kesintisiz ilçe başkanlığı görevini sürdüren İzmir...

TAKİP ET

Yeniizmir.com yazarı Sıla Arabacıoğlu'nun haberine göre; CHP Konak'ın üç dönem kesintisiz ilçe başkanlığı görevini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi Sivil Toplumla İlişkiler Koordinatörü Mehmet Şakir Başak, CHP İzmir İl Başkanlığı önünden adaylığını açıkladı. 'Kimin adamısın?' tartışmalarına değinen Başak, 'Hep böyle olur ya, birilerini arkasında tutarlar benim adayım derler. Ben yüreğinde adalet, vefayı, 'emek en yüze değerdir' diyen örgütümün adayıyım' çıkışını yaptı. Üç adaylı geçeceği öngörülen kongrede rakibi Konak eski İlçe Başkanı Aytekin Tunus açıklamaya katılım sağlarken kongrede aday olacağını açıklayan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu katılmadı. CHP Konak'ın eski ilçe başkanı Akın Küçükoğullarından ve CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi de katılım sağladı. Başak, açıklamanın sonunda beyaz güvercin uçurdu.

'SADECE ÖRGÜTÜN ÖNÜNDE EĞİLECEĞİM'

CHP'nin kucaklaşmaya ihtiyacı olduğunu söyleyen Başak, 'Yeniden yoldaşlık ve kardeşlik anlayışı ile kimseyi ötekileştirmeden bazı şeyleri inşa etmeliyiz. CHP'nin temelinde birlik, beraberlik ve kardeşlik var. Biz bunu başaramazsak halk nasıl başaracak? Biz herkese örnek olmalıyız. Bu bir demokrasi mücadelesi. CHP'nin yüz yıllık bir çınar olması bugünkü mücadeleden kaynaklanıyor. Tam bittik derken, umutlar söndü derken CHP yeniden küllerinden doğar. Bu ülkenin toplumunun CHP'nin nefes almasına ihtiyacı var. Biz bazı şeyleri unutuyoruz, geçmişimizi kardeşliğimi unutuyoruz. 3-5 kişi bir araya gelip ben onu nereye taşırım o beni nereye taşır diyoruz. Biz ölmedik, biz varız, bu heyecanı yeniden kardeşliğimiz ile dirilteceğiz. İşte tam da bunu unuttuk. 25 yılımı doldurdum, bütün kademelerden geçtim. Benim öncelik hem örgüt oldu. Ben kimsenin önünde eğilmedim, bundan sonra da örgüt dışında kimsenin önünde eğilmeyeceğim' dedi.

'16 EYLÜL'DE IŞIK SAÇACAĞIZ'

Son olarak Şakir Başak, 'Diyorlar ki; kimin adayısın? Hep böyle olur ya, birilerini arkasında tutarlar benim adayım derler. Ben yüreğinde adalet, vefayı, 'emek en yüze değerdir' diyen örgütümün adayıyım. Bana güç ve şeref verdiniz. Çok kısa bir zamanda bu açıklamaya karar verdik. Yoksa burada sokaklar taşardı. Henüz delegasyona ulaşamadık. Delegasyonun telefonları toplanmadı, organize olamadı. Bu sebeple apar topar yaptık. Her biriniz, binlersiniz biliyorum. 16 günümüz var. 16 Eylül günü kongre salonunda demokrasi şölenini göstereceğiz. İzmir'in tarihi bir sorumluluğu var. İlk kurşunun atıldığı yer burası. Cumhuriyet Halk Partisi'nin örgütlerinin Anadolu'ya ışık saçacağı tarih ise 16 Eylül tarihidir. İddia ediyorum; öyle bir örgütlenme yapacağız ki, bundan öncekilerin yapmadıklarını yapacağız. Sizin hayal ettiğiniz bir il başkanı olacağım. 3 sene Konak İlçe Başkanlığı görevini yürüttüm. Kimseye eğilmeden, bükülmeden sadece örgüte eğilerek görevimi yürüttüm. Seçilirsem 'nasıl il başkanlığı yapılır' göstereceğiz. Bu örgütün bunu yapma kapasitesi var. Biz bunu başaracağız' diye konuştu.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme