CHP Kurultayı’na adaylığını ilan eden Özgür Özel önemli açıklamalar yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yaklaşan kurultayı öncesinde genel başkanlığa aday olması beklenen CHP Grup Başkanı ve Manisa...

Cumhuriyet Halk Partisi'nin yaklaşan kurultayı öncesinde genel başkanlığa aday olması beklenen CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, canlı yayında adaylığını açıkladı. Kameralar karşısına geçen Özgür Özel, adaylığını açıkladıktan sonra genel başkan seçildikten sonra CHP'nin parti içinde ivedilikle yapacağı değişiklikleri açıkladı. Özel daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Özgür Özel'in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde

Bu bir yolculuğun hikayesidir. Bu artık korkmayanların hikayesidir. Bugün dinleyeceğiniz 28 Mayıs'ı sabahı 81 ilde uyanıp da o günden beri huzurlu bir uyku uyuyamayanların hikayesidir. Seni bu karara ne itti diye soranlara 'Babamın, benim ve kızımın arkadaş grupları' diyenlerin hikayesidir. 30 yıldır sönmeyen Madımak ateşinin zaman aşımı kararıyla yürekleri dağlamasına engel olamamanın hikayesidir. Hiçbir şey olmamış gibi davranmaya itiraz edenlerin hikayesidir. Bir daha aynı hataları yapmamak için azim ve inanç taşıyan gençlerin ve kadınların hikayesidir. Türkiye'yi değiştirmek için CHP'yi değiştirmeye inanan kadroların hikayesidir. Bu bir lider değişikliğinin ötesinde, gücü kadrolardan alan ve kadrolarına güç veren bir hareketin hikayesidir. Bu hikaye, Atatürkçülerin, namusluların, İsmet Paşa'nın, Karaoğlanların hikayesidir.

'DAHA ÖNCE BAŞARDIK, YİNE BAŞARACAĞIZ'

Yeni yüzyılda yeni bir siyaset için yeni yaklaşımlarla yol alacağız. Ülkemizin kaderini değiştiren, nice devrime imza atan bir siyasi irade bunu yine yapacak güce ve kudrete sahiptir. Daha önce başardık, yine başaracağız. İş cinayetlerini artıran üretim baskısından, grev yasaklarından sendikal baskıya emekçi sınıfının yanından ödünsüz pozisyon alıyoruz. Kutuplaştıran siyaset anlayışını reddediyoruz. Etnik ve mezhepsel kutuplaşmayı kabul etmiyoruz. Tüm farklılıkları kucaklıyoruz. Toplumu dikine kesen ve ayrıştıran siyaseti reddediyor, yatay siyaset anlayışını savunuyoruz.

'39 MİLLETVEKİLİNİN VERİLMESİ UNUTULMAYACAK HASARLAR BIRAKTI'

İttifak siyaseti, ittifak kuranların birbirine benzediği bir siyaset olmamalıdır. İttifaklar, parti vicdanında karşılık bulacak şekilde tasarlanmalıdır. Partimizin 39 milletvekilini başka partilere vermesi parti tarihinde unutulmayacak hasarlar bırakmıştır. Bu süreç parti içi denetime kapalı olarak yürütülmüştür. Seçilmiş kurullar dahi bilgilendirilmemiştir. Sorumluluk üstlenmeyen yönetim tarzı kabul edilemez.

PARTİ YÖNETİMİ KIRILMAYI GÖRMEZDEN GELDİ

Parti yönetimi yenilginin nedenlerini araştırıp yeni bir yol haritası çizmedi. Parti içi iktidarı korumaya odaklandı. Parti yönetimi durumu onarmaya yönelik adımlar atmak yerine bu kırılmayı görmezden gelmeyi tercih etti. İttifak siyaseti, ittifak kuranların birbirine benzediği bir siyaset olmamalıdır. İttifaklar, parti vicdanında karşılık bulacak şekilde tasarlanmalıdır.

DANIŞMANLIK KURUMU PARTİYİ ZAYIFLATTI

Parti içi kurumların işlevsiz kılınması, danışmanlık kurumunun kurumsal yapının yerine geçmesi partimizi işlevsiz hale getirerek zayıflatmıştır. CHP'nin kayıt dışı siyasete teslim olmasını kabul etmiyoruz. Güçlü kurumsallaşma başarının ön koşuludur. CHP tüm kurumlarıyla diri ve canlı olmak zorundadır. Karar alma ve aday belirleme neredeyse tamamen merkezileşmiş, üye ve örgüt yapısının sağlıksız olduğu iddia edilerek ön seçim terk edilmiş, parti kararları atanmış danışmanların yönlendirmeleriyle belirlenmiştir.

GENEL BAŞKAN TEK BAŞINA BELEDİYE BAŞKAN ADAYINI AÇIKLAYAMAZ

Genel başkanın, partinin organlarına danışmadan Sayın Ekrem İmamoğlu yada Sayın Mansur Yavaş'ı aday ilan etmesini doğru bulmuyorum. Sayın İmamoğlu ve Sayın Yavaş'ın şehirlerini ne kadar güzel ve adil yönettiğini biliyoruz. Parti örgütleri yine onları isterse, parti meclisi ve yönetim kurulu da onaylarsa tabi ki sayın başkanlarımızla devam etmek isteriz. Ancak bu genel başkanın tek başına açıklayabileceği bir karar değildir.

GENEL BAŞKANLIĞA ADAY OLAN KİŞİYE BAŞKASININ EMANETÇİSİ MİSİN DİYE SORAMAZSINIZ

Bir gazetecinin Ekrem İmamoğlu'nun da adaylığı konuşulmuştu. Siz İmamoğlu'nun emanetçisimisiniz? sorusuna şu yanıtı verdi: 'CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını ilan etmiş birisine bu yakıştırma yapılamaz. CHP Genel Başkanı yalnızca ve yalnızca Atatürk'ün emanetçisidir'

Bakmadan Geçme