CHP Kurultayı’nın ikinci günü: Parti Meclisi’ne İzmir’den aday olan isimler!

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı seçilen isim, değişimcilerin adayı Özgür Özel oldu....

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı seçilen isim, değişimcilerin adayı Özgür Özel oldu. Özgür Özel, 812 oy alarak genel başkanlığa seçildi ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun 13 senelik yönetimine son verdi.

Bugün ise 60 kişilik parti meclisi ve 15 kişilik yüksek disiplin kurulu üyeliği için seçimler yapılacak. İzmir'den Parti Meclisi'ne aday olacağı iddia edilen ilk isimler şu şekilde:

  1. Murat Bakan
  2. Devrim Barış Çelik
  3. Mustafa Balbay

Murat Bakan, Özgür Özel'i desteklediği için Parti Meclisi'ne girmesi bekleniyor. Ayrıca, eski CHP İzmir milletvekili ve gazeteci Mustafa Balbay da kesin olarak adaylığını koymuş durumda.

Daha önce İzmir'den aday olabilecek isimler arasında Ekincan Aksoy, Barış Özgen, Perihan Yardımcı, Rıfat Nalbantoğlu, Mahir Polat, Hamdi Fidan, Ednan Arslan, ve Orhan Sarıbal gibi isimler de adı geçiyordu. Ancak Mahir Polat'ın adaylıktan vazgeçtiği bilgisi de elde edilmiş durumda.

Saat 16.00'a kadar hangi isimlerin aday olacağı ve yeni adayların eklenip eklenmeyeceği merakla bekleniyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme