CHP kuruluşunun 101. şehrin kurtuluşunun 102. yılını kutladı

Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenk bırakma törneinden sonra konuşan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, 'İzmir, Mustafa Kemal Atatürk'tür. İzmir vatandır. Onun için 9 Eylül sadece şehrimin değil tüm vatanın kurtuluş günüdür. Ne mutlu İzmirliyim diyebilene.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102'nci yıldönümünü ve aynı zamanda 101 yıl önce CHP'nin de kuruluş tarihi olan 9 Eylül'ü Cumhuriyet Meydanı'nda coşkuyla kutladı.

Törene; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan, Mahir Polat, Sevda Erdan Kılıç, belediye başkanları ve parti üyeleri ile basın mensupları katıldı.

CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan ve CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı Zahide Kurun'un Atatürk anıtına çelenk bırakmasıyla başlayan törende ilk olarak İl Başkanı Şenol Aslanoğlu söz aldı.

“DÜŞMANA SON DARBENİN VURULDUĞU KUTSAL TOPRAKLARDAYIZ”

İzmir'in kurtuluşunun 102'nci yılını ve CHP'nin kuruluşunun 101. Kutlayan Aslanoğlu, İzmir'in kurtuluşunun vatanın kurtuluşu olduğunu vurgulayarak, Değerli yol arkadaşlarım, Bugün İzmir'de çifte bayramı kutluyoruz. Bu 9 Eylül'de İzmir'imizin kurtuluşunun 102. ve Cumhuriyet Halk Partimizin kuruluşunun 101. kuruluş yıl dönümlerinin coşkusunu yaşıyoruz. Memleketin en nadide şehrinde, kurtarıcımız ve kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk'ün bir başka sevdiği İzmir'de, düşmana son darbenin vurulduğu kutsal topraklardayız. Aydınlık ve çağdaşlığa dönük şehrimizin, cumhuriyetin kalesinin, Mustafa Kemal'in Askerlerinin şehri İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102.yılı kutlu olsun” diye konuştu.

“9 EYLÜL SADECE İZMİR'İN DEĞİL VATANIN KURTULUŞ GÜNÜDÜR”

“İzmir, Mustafa Kemal Atatürk'tür. İzmir vatandır” diyen Aslanoğlu, “İzmir'in kurtuluşu, vatanın kurtuluşudur. İzmir'in kurtuluşu; gericiliğin, saltanatın ve işbirlikçilerin bozguna uğratılması, ülkenin üzerine karabasan gibi çökmüş karanlığın yok edilmesidir. İzmir Hasan Tahsin'dir, Kara Fatma'dır, Ayşe Hatundur, Yüzbaşı Şerafettin'dir… İzmir, Mustafa Kemal Atatürk'tür. İzmir vatandır. Onun için 9 Eylül sadece şehrimin değil tüm vatanın kurtuluş günüdür. Ne mutlu İzmirliyim diyebilene. Ne mutlu vatanı ile gurur duyabilene, ne mutlu vatanı için savaşabilenlere, ne mutlu vatanı için kanının son damlasına kadar çalışanlara" diye konuştu.

“CHP, HER CEPHEDE SAVAŞMIŞLARIN KURDUĞU PARTİDİR”

Aslanoğlu, açıklamalarını şu sözlerle noktaladı:

“Sevgili dostlar, bizim şehrimiz aynı zamanda Cumhuriyettir. Bizim şehrimiz Cumhuriyetin kurucusu olan partinin, Cumhuriyet Halk Partisinin yapı taşıdır. CHP Kuvayi Milliyeci'lerin, kurtuluştan kuruluşa bu vatan için her cephede savaşmışların, şehit düşmüşlerin kurduğu partidir. Halkın içinden çıkan, halkın sahiplendiği, halk ile birlikte büyüyen partidir.

"CHP, TARİHE SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRMİŞTİR"

Şenol Aslanoğlu'nun ardından söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP'Nin 1923'ten beri her haneye misafir olmuş bir parti olduğunu belirterek, “Halkın Partisi 101 yaşında. 9 Eylül 1923 günü Halk Fırkası olarak kurulan ve sonradan Cumhuriyet Halk Partisi'ne dönüşen Türkiye'nin en köklü ve en büyük örgütü bugün 101.yaşını kutluyor. Bu gurur hepimizindir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin tarihi Türkiye tarihidir. Türkiye'nin ilerleme tarihidir. 1923'ten beri, her akşam memleketimizdeki her haneye misafir oluyor, her haneye bizden haber veriyoruz. Telgrafla iletişim kurulan günlerden, radyolardaki ajans saatlerinden, televizyon yayınlarından bugün dijital iletişime evrilen dönüşümün tek tanığıyız. 1930'ların sanayi hamlelerinde, 60'ların öğrenci mücadelesinde, 1970'lerin dar sokaklarındaki demokrasi mücadelesinde halkımızın yanındaydık. 1980 darbesi ile kapatılan partimiz, 1990'ların ikinci yarısında tekrar siyasete döndü ve halkın omuz hizasında konumlandı. Geçmişte olduğu gibi 2000'lerde de, tam bağımsız Türkiye için çabalayan, yabancı postalların ülkemize girmesine engel olan Cumhuriyet Halk Partisi, tarihe karşı sorumluluğunu yerine getirmiştir” diye konuştu.

Hedeflerinin Cumhuriyet Halk Partisi ilk seçimde iktidar yapacaklarını söyleyen Tugay, “21. yüzyılın 2.çeyreğine başlayacağımız bu günlerde adalet vurgusuyla kimseyi ötekileştirmeden, kurucu parti olmanın vakarıyla başladığımız yeni demokrasi mücadelesi; meyvelerini son yerel seçimde vermiş ve güzel ülkemizde halkımız Cumhuriyet Halk Partisi'ni Türkiye'nin 1.partisi yapmıştır. Bugün, tüm Cumhuriyet Halk Partililer olarak bu bilinç ve sorumlulukla davranmaktayız. 101 yıllık partimize yaşattığımız gururu, yapılacak zamanında ya da erken- ilk genel seçimde tüm Türkiye'de de halkımızla paylaşma kararlılığındayız” dedi.

NARİN VE TEĞMENLER ÇIKIŞI

Karanlıkla kararlılıkla mücadele edeceklerini söyleyen Tugay, açıklamalarını şu sözlerle noktaladı:

Türkiye ittifakı, yere düşen ekmeği düştüğü yerden kaldırıp, başının üzerine koyanların ittifakıdır. Bugün ekmek yine yere düşmüştür ve o ekmeği yine kaldırmak hepimizin görevidir. Türkiye ittifakının mimarı, Genel Başkanımız Özgür Özel ile geleneği geleceğe taşıyacak ve ülkemize hak ettiği refahı birlikte getireceğiz. Bilinsin isteriz ki; Büyük önder, Mustafa Kemal Atatürk'ün iki büyük eseri olan Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi yaşayacak, hakimiyet sonsuza kadar milletin olacaktır. Başta ilk Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Altıok'u yüreğinin üzerinde gururla taşıyıp bugünlere getiren tüm şanlı geçmişimizi, parti büyüklerimizi şükran, saygı ve minnet duygularıyla anıyoruz. Narin'e kıyan karanlığa karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Törende kılıç çatan bu ülkenin aydınlık genç teğmenleri gibi Mustafa Kemal'in askerleriyiz diye haykırmaya devam edeceğiz. O gün nasıl karanlığı yırtıp attıysak bugünde yırtıp atacağız. Biz kazanacağız, aydınlık yüzlü gençler kazanacak, o gün olduğu gibi bugün de Mustafa Kemal'in askerleri kazanacak. Biz kazanacağız, Türkiye ittifakı kazanacak, Türkiye kazanacak”

Özel Haber

Bakmadan Geçme