CHP'li vekilin cipinde çok sayıda kaçak elektronik sigarada aparatı yakalandı

Edirne'de, CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün'e ait cipte yapılan aramada, yüzlerce kaçak elektronik sigara aparatı ele geçirildi.

Edirne'de polis ekiplerinin şüphe üzerine durdurduğu 34 EKE 86 plakalı araçta, toplamda 530 boş elektronik sigara kutusu, 2 bin 242 elektronik sigara kiti, 2 bin 790 elektronik sigara başlığı, 1275 elektronik sigara ateşleyicisi, 130 likit haznesi ve 18 sigara likidi bulundu. Kaçak ürünlerin taşındığı araçta, Milletvekili Ediz Ün'ün şoförü Fatih A. ile Ç.R.Ç. gözaltına alındı ve gümrük kaçakçılığı suçlamasıyla işlem yapıldıktan sonra serbest bırakıldı.

Milletvekili Ün: “Şoförümün Cahilliği Sonucu Yaşandı”

CHP'li vekil Ediz Ün, olayın ardından yaptığı yazılı açıklamada, olaydan haberi olmadığını ve bu durumu polislerin kendisine ulaşmasıyla öğrendiğini belirtti. Ün, “Aracımda kaçak ürünlerin bulunduğunu öğrendiğimde, aracın aranması için gerekli izni bizzat verdim. Bu olay tamamen bilgim dışında gerçekleşti. Şoförlerimden birinin cahilliği sonucu böyle bir olay yaşandı,” ifadelerini kullandı.

"Araçta Arama Yapılmasını Kendim Talep Ettim"

Milletvekili Ün, polislerin aracında arama yapmasının yasal olarak ancak kendisinin izniyle mümkün olduğunu belirterek, "Aracın aranması ve suça konu eşyaların tespit edilmesi için muvafakat verdim. Hiçbir ayrıcalık talep etmeden, şüpheliler hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını istedim," dedi. Olayın ertesi günü savcılığa giderek şikayetçi olduğunu belirten Ün, “Şahsım adına böyle bir olayın yaşanmış olmasından büyük üzüntü duyuyorum,” diye ekledi.

Polis Teşekkür Etti

Olayın aydınlatılması sürecinde iş birliği yapan Ün'e, kolluk kuvvetlerinin teşekkür ettiği belirtilirken, yargı sürecinin devam ettiği kaydedildi. Ün, Edirne Emniyet Müdürlüğü ve yargı organlarının gerekli soruşturma ve kovuşturmayı yürüttüğünü ifade etti.

Bakmadan Geçme