CHP lideri Özel, Diyarbakır'da konuştu: Hükümeti samimiyete davet ediyoruz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Diyarbakır'da esnaf ziyaretinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Diyarbakır'da esnaf ziyaretinde bulundu. Burada önemli açıklamalarda bulunan CHP lideri Özel, Türkiye'nin en önemli sorunlarını çözme konusunda hükümete geri adım atmama çağrısında bulundu.

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki ziyaretinde, eski Diyarbakır Baro Başkanı Av. Tahir Elçi'nin anısına Dört Ayaklı Minare önünde karanfil bırakan Özel, burada duygusal anlar yaşadı. Özel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkan Elçi ile birlikte oldukları için duyduğu derin hisleri ifade etti. Tahir Elçi'nin katledildiği yere yapılan ziyarette, cinayetin aydınlatılmasına yönelik umudun hâlâ devam ettiğini belirtti. CHP lideri Özel, “Bir yanımızda Türkan Elçi, onun hayat arkadaşı Tahir Elçi, bir yanımızda Sezgin Tanrıkulu, kendisi baro başkanıyken baroda birlikte çalıştıkları dönem ve o anda Diyarbakır'da baro başkanı sıfatıyla kent için bir basın açıklaması yaparken katledilmişti. Bütün süreci Türkan Hanımla birlikte takip edildi. Olayın açıklığa kavuşturulmasına yönelik beklentiler boş çıktı. Bir gün bu cinayetinde tüm yönleriyle ortaya çıkarılacağı güne kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz. Tahir Elçi'nin hatırası önünde saygı ile eğiliyoruz” ifadelerini kullandı.

“HÜKÜMETİ SAMİMİYETE DAVET EDİYORUZ”

CHP lideri Özel, CHP'nin Diyarbakır'a yönelik yaklaşımının siyaset değil, toplumsal barış odaklı olduğunu vurgulayarak, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak buraya çıkar odaklı siyaset değil, buraya gerçekten toplumsal barışın sağlanması için üstümüze ne düşüyorsa bunu yapmak üzere, oy kazanmak maksadıyla değil. Türkiye'nin şu anda seçim gündemi yokken, çok kolay şekilde, çok popülist politikalarla iktidar ne diyorsa tersini söyleyerek oy toplanabilecek, görece verimli alan varken biz son derece yapıcı bir yerden hükümeti samimiyete davet ediyoruz” dedi.

“EŞİT VATANDAŞ OLMA TALEBİ VAR”

Son olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sorunu çözmek için yaptığı hazırlıkların samimi olup olmadığını sorgulayan CHP lideri Özel, “Kürtlerin bizimle beraber eşit vatandaş olma talebi var. Eğer Türkiye'nin en önemli sorununu çözmek için adım atıyorlarsa buradan geri adım olmaması lazım. Tayyip Erdoğan'ın sorununu çözmek için bir hazırlık yapıyorlarsa ve bu insanların bu kadar samimi duygularını kullanarak Tayyip Erdoğan için bir hazırlık yapıyorlarsa, orada bir adım ileri atamazlar” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme