CHP lideri Özel’den taziye mesajı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, dün İzmir’de meydana gelen sağanak...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, dün İzmir'de meydana gelen sağanak yağış sırasında elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay için başsağlığı diledi. Başkan Özel paylaşımında, 'Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum' ifadelerini kullandı.

'SORUMLULAR HESAP VERMELİ'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, hayatını kaybeden vatandaşlarımız için paylaştığı taziye mesajında adli ve idari soruşturmaları yakından takip edeceğini söyledi. Başkan Özel, 'İçimizi parçalayan görüntüler hepimize çok önemli bir sorumluluğu hatırlatıyor. Hiç kimse sorumluların kimliği, kurumu ya da partisine göre pozisyon almamalıdır. Yürüyen adli ve idari soruşturmaları yakından takip ediyoruz. Bir daha benzer acılar yaşanmasın diye tüm soruşturmalar titizlikle yürütülmeli ve tüm sorumlular hesap vermelidir. Sorumluların paylarına düşen en ağır cezayı almalarının takipçisi olacağız' dedi.

'GEDİZ ELEKTRİK'İN İHMALİ VAR'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek ise X hesabından yaptığı açıklamada, 'Hiç şüphesiz bu olayda bölgeye elektrik dağıtım hizmeti veren Gediz Elektrik'in ihmali vardır' diyerek tepki gösterdi. Zeybek'in paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

'İzmir'de etkili olan şiddetli yağış sonucu, oluşan su birikintisindeki elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Denizli Pamukkale Belediye Başkanımız Ali Rıza Ertemür'un yeğeni İnanç Öktamay'a ve Özge Ceren Deniz'e, Yüce Allah'tan rahmet, değerli belediye başkanımız başta olmak üzere ailelerine, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Yaşanan bu faciaya yönelik, elektrik şebekesinde su taşkınlarına karşı alınması gereken önlemlerin ihmal edildiği ortaya çıkmıştır. Hiç şüphesiz bu olayda bölgeye elektrik dağıtım hizmeti veren Gediz Elektrik'in ihmali vardır. Gerekli alt yapı ve şebeke koruma hizmetlerini yapmayan, kar elde etmek için bu yatırımlardan kaçan enerji şirketleri hakkında, bu olay özelinde ve buna benzer tüm ihmaller için gerekli soruşturmanın derhal yapılması gerekmektedir. Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ) ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından, enerji dağıtım şirketlerinin düzenli ve sıkı şekilde denetlenmesi çağrısını bir kez daha yapıyoruz. Yaşanan bu facianın sorumluları, yargı önünde hesap verene kadar, sürecin yakın takipçisi olacağız.'

HABER MERKEZİ 

Bakmadan Geçme