CHP Lideri Özgür Özel, Marmaris'te Halk Kafe açtı: Turiste göre değil halka göre kafe

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'nın Marmaris ilçesinde Marmaris Belediyesi tarafından hayata geçirilen Halk Kafe'nin açılışını gerçekleştirdi.

Açılış töreni, Marmaris Abdi İpekçi Parkı'nda yoğun katılımla mitinge dönüşen bir atmosferde yapıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Marmaris'in kalkınmasına yönelik çalışmalarının hız kesmeden süreceğini belirtti. Başkan Ünlü'nün ardından kürsüye çıkan Özgür Özel, Marmaris'in doğal güzelliklerine vurgu yaparken gençlerin ve kadınların siyasette daha fazla yer alması gerektiğini vurguladı. Özel, "Genç siyasetçilere ve kadınlara daha fazla alan açmak, partimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerine olan bağlılığının bir göstergesidir" dedi.

Özel, Marmaris'in yaz aylarında nüfusunun 1 milyona ulaştığını ancak kış nüfusuna göre ödenek aldığını belirterek, bu durumun turizm merkezleri için haksızlık yarattığını ifade etti. Ayrıca, son yıllarda uygulanan turist vergisinin yerel yönetimlere aktarılması gerektiğini savunarak, "Turisti ağırlayan yerel halk bu vergiden faydalanmalı" diye konuştu.

Özel, Halk Kafe'nin, sosyal demokrat belediyecilik anlayışının bir ürünü olduğunu belirtti. Bu tür projelerin halkın uygun fiyatlarla hizmet almasını sağladığını ifade ederek, "Halk Kafeler, yabancı turiste göre fiyatlandırılan mekanlar yerine, halkın uygun fiyatlarla hizmet alabileceği yerlerdir" dedi.

Törene, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, CHP İl Başkanı Zekican Balcı ve birçok CHP yetkilisi katıldı.

Bakmadan Geçme