CHP Menemen’de ‘tarım’ mitingi

Berivan Kaya/YENİ İZMİR-Cumhuriyet Halk Partisi Menemen'de tarım mitingi gerçekleştirdi. Mitinge, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu,...

TAKİP ET

Berivan Kaya/YENİ İZMİR-Cumhuriyet Halk Partisi Menemen'de tarım mitingi gerçekleştirdi. Mitinge, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri ve adayları, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe belediye başkanları, CHP ilçe başkanları ve Millet İttifakı Menemen İlçe Başkanları katılım sağladı.

'ÇİFTÇİLER ADAY'

Mitingin açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney ,'Bugün burada milletvekili adaylarımızı size tanıtacağız. Ben size kimlerin aday olduğunu söyleyeyim. Ekmek teknesi gasp edilen kağıt toplayıcılarımız aday, depremzedelerimiz aday, işçilerimiz aday, çiftçilerimiz aday, memurlarımız aday, yarı aç yarı tok yaşayan milyonlarımız aday; biz tüm kesimlerin adayıyız. Çok önemli bir seçime gidiyoruz. Bu seçim yokluk ve sefalet içinde kalanlarla lüks ve şatafat içinde olanların seçimidir. Bu seçim kirasından fazla fatura ödeyen esnafla esnafa böyle bir yaşamı reva görenlerin seçimidir. Enkaz altında kalanlarla hayati önem taşıyan o günlerle enkaz altındakileri yok sayanların seçimdir. Bu seçim demokrasi ile otokrasinin seçimidir. Kimse merak etmesin, bu seçimi biz kazanacağız' dedi.

'SALTANATLAR SİZİN OLSUN'

AK Parti iktidarına 'saray' üzerinden yüklenen CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, ' Ürün toplayan tarım emekçilerimiz siz olmasanız ürün tarlada kalacak. Çocuklarımıza ulaşmayacak, hepimiz eksik kalacağız. Siz olmasınız aç kalacağız. Sizlerin dertlerini sağır sultana duyurmaya geldik. Yıllardır sesinizi duymadılar. Mazot, gübre, ürün alım, tohum desteği istediniz sağır sultan duymadı. Sesinizi duyurmak için yanına gittiğinizde hakaretler karşılaştınız. Çiftçinin hali ne olacak dediğinizde 'ananı da al git' diye cevapladılar. 1150 odalı sultan dedi bunu. Bu saraya para bulanlar tarıma desteğe para bulamıyorlar. Ama az kaldı, bu sarayları halkın kullanımına açmamıza az kaldı. 10 gün kaldı, 10 gün sonra Bay Kemal geliyor. Saraylar saltanatlar sizlerin olsun, çok az bir süre sonra biz bu sarayları halkın kullanımına açacağız. Kılıçdaroğlu'na Çankaya Köşkü yeter' ifadelerine yer verdi.

'TOPRAKTAN KOPARTAMADILAR'

CHP'nin tarıma yönelik vaatlerini anlatan Şenol Aslanoğlu, 'Bereketli toprakların cefakar insanları; çektiğimiz sıkıntılar ortak. Ekilmeyen tarlalara hep beraber üzülüyoruz. Süt fiyatları nedeniyle kesime giden ineklere hep beraber üzülüyoruz. Verdiği aldığına yetmeyen çiftçiye hep beraber üzülüyoruz. Biz neden üzülüyoruz, çiftçiye destek vermeyen kahrolsun. Tarım emekçisinin yanında olmayana yeter diyelim, yeter artık söz milletindir diyelim. Her şeyi yok ettiler ama sizi bu topraktan kopartamadılar. Mazottan gübreye kadar her şey arttı ama siz bu topraklardan kopmadınız. Çiftçiyi IMF politikalarına hapsedenlere inat tarıma devam ettiniz. Hatırlarsınız samanı bile ithal ettiler ama sizler buna rağmen devam ettiniz. Sabırla dirençle devam ettiniz ama artık sizin zamanınız. Rahatlıkla söyleyebiliriz ki bu çöken karanlık bitiyor. Mazotta ÖTV yükünü kaldıracağız, gübre ve tohum maliyetinde destek vereceğiz, kredilerin faizlerini silip yeniden yapılandıracağız, faturaları hasattan sonra alacağız, çiftçilerin finansman sorunlarını çözeceğiz, tarımda çalışan kadınların primlerini devlet karşılayacak, gençlerin de primlerini devlet karşılayacak' ifadelerine yer verdi.

'NE PİRE NE BALIK'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise konuşmasında, 'Bu seçim sadece bir seçim değil. Yüz yıl önce atalarımız çok önemli bir eşiği aştılar ve bu topraklarda yaşayan bizleri Cumhuriyet ile buluşturdular. O eşik 100 yıl önce aşıldı. Şimdi başka bir eşiği aşmak mecburiyetindeyiz. Bilim insanları deney yapmışlar, pireleri kavanoza koymuşlar, pireler çok sıçrarlar ve kavanozun tabanından sıçrayıp durmuşlar. Balıklar da aynı şekilde akvaryumun içinde döner dururlar ya, onları daha büyük bir akvaryuma koysanız bile yine o küçük akvaryum çerçevesinde döner dururlar. Siz ne piresiniz ne balıksınız. Siz bu toprakların özgür, ilim irfan sahibi gençlerisiniz. Sizleri bugüne kadar sıktılar, bastırdılar. Siz, tüm özgürlüklere layıksınız, özgürce yaşayacaksınız. Biz kendi kendine yeten 7 ülkeden biriydik. Tüm dünyanın tahıl ambarıydık. O berekete kıran mı girdi? Neden biz her şeyi ithal eder hale geldik? Bu toprakların çiftçisi neden üretmiyor? Bu toprakların çiftçisi ile ithal ettikleri ülkenin çiftçilerini rekabete sokuyorlar, size kaybettiriyorlar, onlara kazandırıyorlar. Ama başka bir tarım mümkün. Çünkü bu bereketli topraklar herkesi doyuracak kadar güçlü, kimsenin yoksulluk, işsizlik çekmeyeceği kadar güçlü' dedi.

'HAKKI GASP EDİLEN MENEMEN'E SÖZ'

Menemen'e söz veren Başkan Soyer, 'Hep sizden söz istedik ve sizler hep söz verdiniz. Ben de size söz vermek istiyorum. Eğer 14 Mayıs ertesi günü halk iktidarını kurarsak ben de iktidarın büyükşehir belediye başkanı olarak bu kadar yıldır hakkı gasp edilen; İzmirlinin, Menemenlinin tüm haklarını sonuna kadar takip edeceğim. Bu seçimi kazanıyoruz. Çok heyecanlıyız, çok az kaldı. Bu seçimi kazanacağız. Bu, refah ile yoksulluk arasında bir seçim olacak, demokrasi ve tek adam rejimi arasında seçim yapacağız. Biz demokrasiyi seçeceğiz. Bunu biliyorum, nereden biliyorum; gözler yalan söylemiyorsa sözler yalan söylemiyorsa biz bu seçimi kazanıyoruz. Bu ülkede bir şey değişecek, her şey değişecek' ifadelerine yer verdi.

'KAPANMAYAN HESAP'

Menemen'de kapanmayan bir hesap olduğuna dikkat çeken CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili olan Mahir Polat, 'Ben Menemen'in damadıyım. Tunç Başkan'dan sonra başka bir şey söylemeye gerek yok. Dün Kiraz'da bugün Beydağ şimdi Menemen. Çiftçinin alın terinin emeğini alacağız. Menemen'de kapanmayan bir hesabımız var. 16'sından sonra iktidar olup hesap soracağız. Menemen'in hesabını alacağız. 9 ay sonra söke söke yeniden alacağız. İktidar vekili olarak aranızda olacağız' dedi.

İZBAN MÜJDESİ

Miting sonunda Menemenlilere müjde veren Başkan Soyer, Asarlık ve Koyundere'ye İZBAN durağı yapılacağını duyurdu. Soyer açıklamasında, ' İZBAN'ın Asarlık ve Koyundere'de durağı yok, olsun mu? Olacak. Çok az kaldı. Yürüyoruz. Her ikisinde de durağımız olacak' ifadeleri ile duyurdu.

Bakmadan Geçme