CHP Seferihisar, okullarda ücretsiz yemek verilmemesini eleştirdi

Yeni İzmir Gazetesinden Şaha Çimen’in haberine göre, Cumhuriyet Halk Partisi Seferihisar Kadın Kolları okullarda ücretsiz öğün...

TAKİP ET

Yeni İzmir Gazetesinden Şaha Çimen'in haberine göre, Cumhuriyet Halk Partisi Seferihisar Kadın Kolları okullarda ücretsiz öğün verilmemesine ilişkin basın açıklaması yaptı.

CHP Seferihisar Kadın Kolları başkanı Fatma Serap Çınar, ilçe binasında yaptığı basın açıklamasıyla okullarda ücretsiz öğün verilmemesini eleştirdi.

CHP Kadın Kolları bugün 81 il ve 973 ilçede eş zamanlı basın açıklaması yaparak okullarda ücretsiz yemek verilmesi için çağrıda bulundu.

Bu çağrılardan biri de CHP Seferihisar'dan geldi.

'5 yaş altı çocukların bodurluk oranı yüzde 10'lara kadar yükseldi'

CHP Seferihisar Kadın Kolları Başkanı Fatma Serap Çınar, yaptığı açıklamayla, ülkenin en acil çözülmesi gereken sorunllarının başında çocuk yoksulluğu olduğunu söyleyerek devamında şunları ekledi:

'Ekonomik kriz nedeniyle gıda fiyatlarındaki artış özellikle dar gelirli aileleri vurdu. Bu da çocukların sağlıklı, dengeli beslenmesini engelledi. Çocuklarda yetersiz beslenme yaygınlaştı. Araştırmalara göre de Türkiye'de 5 yaş altı çocukların bodurluk oranı yüzde 10'lara kadar yükseldi. Üstelik bu sayılar her geçen gün artıyor. Çocuklar açlık kıskacına hapsolmuşken, AK Parti çocukların bir öğün yemeğine dahi göz dikti. Seçim öncesinde, okullarda '1 öğün ücretsiz yemek' verdiği öğrenci sayısını 5 milyona çıkaracağını vadeden tek adam iktidarı, okul öncesi ve yatılı okullarda verdiği ücretsiz öğünü kesti. 1 milyon 400 bin öğrenciyi tek öğün doyurmak bile gözlerine battı'

Kadınlara seslendiler

Açlığa sürüklenen çocuklar var, diyen Çınar çeşitli sorular yönelterek okullarda çocuklara ücretsiz yemek uygulamasının kaldırılmasının sebeplerini sordu.

'Yetersiz olan bu uygulama hangi gerekçe ile kaldırıldı? Tasarruf için mi? Tasarruf yapacaksınız, Saray harcamalarından yapın. Cumhurbaşkanlığı bütçesi yüzde 100 artırılarak 10 milyar 877 milyon liraya ulaştı. Küçücük çocukların boğazından tasarruf yapana kadar şaşalı hayatlarınızdan tasarruf yapın. Bu çocuklar hepimizin. Buradan AK Parti 'ye oy veren kadınlara sesleniyoruz: senin çocuğunu aç bırakan partiye oy vermeye devam edecek misin? Kasım 2022'de Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi görüşülürken, CHP'nin de içinde bulunduğu muhalefet partilerinin okullarda 1 öğün ücretsiz yemek verilmesi için sunduğu ek bütçe teklifi AK Parti ve MHP'nin oylarıyla reddedilmişti. Israrlarımız ve konuyu sürekli gündemde tutmamız neticesinde eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okul öncesi eğitimdeki tüm okullarda ücretsiz olarak yemek verileceğini açıklamıştı. Hatta bakan bu uygulamanın kapsamının genişleyerek, pansiyonlu okullardaki tüm öğrencilere de ücretsiz olarak yemek vereceğini 'müjde' diye duyurmuştu. 5 milyonun üzerinde öğrenciye ücretsiz öğün verilecekti. Fakat okul öncesi ve yatılı okullarda 1 öğün ücretsiz yemek verme kararı sadece yarım dönem sürdü. Seçim bitti, çocuklar unutuldu. İşte bu nedenle 'bu iktidarın, ahlaki ve siyasi meşruiyeti yoktur. Çocuklar okulda açlıktan bayılırken ücretsiz öğün konusunun rafa kaldırılmasına asla izin vermeyeceğiz'

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme