CHP Torbalı'da çanlar kimin için çalıyor?

Yerel Seçimlere beş aydan kısa bir süre kala siyasi partilerde aday adaylık süreci yoğunlaştı. Özellikle Cumhuriyet...

TAKİP ET

Yerel Seçimlere beş aydan kısa bir süre kala siyasi partilerde aday adaylık süreci yoğunlaştı. Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi'nde kurultay sürecinin tamamlanmasının ardından tek gündem yerel seçimler olacak. Genel seçimlerdeki seçim mağlubiyetinin ardından yerel seçimlerde zafer yaşamak isteyen Cumhuriyet Halk Partisi, yerel seçimlere en doğru isimlerle girmek istiyor. 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri, aynı zamanda CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ilk sınavı olacak.

ADAY MERAKLA BEKLENİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Torbalı'da kimi aday göstereceği, büyük bir merakla bekleniyor. Mevcut Belediye Başkanı Mithat Tekin, önceki dönem CHP Torbalı İlçe Başkanı Övünç Demir ve Torbalı Belediye Meclis Üyesi Sıla İlgi Akkaş, adaylık için konuşulan isimler.

ÖVÜNÇ DEMİR HER ZAMANKİNDEN DAHA YAKIN

Kurultay öncesinde mevcut aday adayları arasında ismi en çok öne çıkan kişi önceki dönem CHP Torbalı İlçe Başkanı Övünç Demir'di. Kurultay sonrasında da Övünç Demir için fark eden bir durum olmadı. CHP Torbalı Örgütü'nün desteğine sahip olan, olası bir ön seçimden birinci çıkmasına kesin gözüyle bakılan Övünç Demir, gerçekleştirdiği çalışmalar ve başarı grafiğiyle CHP Genel Merkezi'nin de desteğine sahip. Öte yandan başta Onursal Adıgüzel olmak üzere Övünç Demir'e yakın olduğu bilinen bir çok isim son kurultayda Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu'na girdi. Bu durum Övünç Demir'in elini daha da güçlendirdi.

TEKİN VE AKKAŞ'IN ŞANSI AZALDI

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur'un vefatının ardından meclis üyeleri arasında yapılan seçimle Torbalı Belediye Başkanı seçilen Mithat Tekin'in yeniden belediye başkan adayı olabilmek için en çok güvendiği isimler, CHP YDK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat ile Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız'dı. CHP'deki genel başkan değişikliğiyle birlikte her iki isim de gücünü kaybetti. Sıla İlgi Akkaş ise örgütten kopuk ve saha çalışmalarına katılmayan bir isim. Sıla İlgi Akkaş'ın yakın olduğu Tuncay Özkan ise son kurultay ile partideki gücünü ve ağırlığını kaybetti.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme