CHP Torbalı’da mavi liste henüz delege çıkaramadı

Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı İlçe Başkanlığı’nca gerçekleştirilen delege seçimlerinde üçüncü gün maratonu geride kaldı. Dün akşam...

Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı İlçe Başkanlığı'nca gerçekleştirilen delege seçimlerinde üçüncü gün maratonu geride kaldı. Dün akşam gerçekleştirilen Cumhuriyet ve Muratbey mahallelerindeki seçimler de mevcut ilçe başkanı Övünç Demir'in desteklediği beyaz listenin zaferiyle sonuçlandı. İlçe Kongresi'nde 22 delege ile temsil edilecek olan Cumhuriyet Mahallesi'nde kullanılan 229 oyun 184'ünü alan Beyaz Liste karşısında Mavi Liste ise 45 oy alabildi. Torbalı'nın en çok delege çıkaran mahallesi olan ve İlçe Kongresi'nde 45 delege ile temsil edilecek olan Muratbey Mahallesi'nde kullanılan 541 oyun 405'ini alan Beyaz Liste karşısında Mavi Liste 136 oyda kaldı.

Seçimlerde şimdiye kadar altı mahallede seçim sonuçlandı. İlçedeki en çok delege sahip olan altı mahallenin altısı da beyaz listenin zaferiyle sonuçlanırken Övünç Demir'in beyaz listesi 181 delegeye ulaştı. Mesut Güler'in desteklediği mavi liste ise henüz delege çıkaramadı. Toplam 60 mahallesi bulunan Torbalı'da 54 mahallede daha seçimler gerçekleşecek. Ancak altı mahalle toplam 181 delege çıkarırken, diğer 54 mahalle ise 219 delegeyi paylaşacak.

Beyaz listenin seçime girdiği her mahallede mavi listeye fark atması ve şuana kadar yaklaşık yüzde 70'lik bir oy oranına sahip olması, CHP Torbalı İlçe Başkanı Övünç Demir'e duyulan güveni ve desteği gözler önüne serdi.

Bakmadan Geçme