CHP’de bugün 300 belediye başkan adayı belli oluyor!

Bugün, Cumhuriyet Halk Partisi’nde 300’den fazla belediye başkan adayının açıklanması planlanıyor. Parti Meclisi toplantısının ardından Mersin,...

Bugün, Cumhuriyet Halk Partisi'nde 300'den fazla belediye başkan adayının açıklanması planlanıyor. Parti Meclisi toplantısının ardından Mersin, Aydın, Hatay, Adana ve diğer bölgelerden belediye başkan adaylarının isimleri kamuoyuna duyurulması bekleniyor. CHP'nin yönetimi, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'i tekrar aday göstermeyi planlıyor.

Antalya, Muğla ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının Ocak ayı ortalarında açıklanacağı belirtilirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının belirlenmesinin Şubat ayına kadar uzayabileceği öğrenildi. Bugünün ayrıca İzmir'in bazı ilçelerinde belediye başkan adaylarının açıklanacağı vurgulandı.

İZMİR'İN BAZI İLÇELERİNİN ADAYLARI DA AÇIKLANABİLİR 

Cumhuriyet Halk Partisi'nde büyük merakla beklenen ve daha önce iki kez ertelenen Parti Meclisi toplantısı bugün saat 16.00'da gerçekleşecek. Toplantının ardından CHP Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, yaklaşık 300 belediye başkan adayını duyuracak. İzmir'in bazı ilçelerinin adaylarının da bu açıklamalar arasında olması bekleniyor.

Aydın için Özlem Çerçioğlu'nun yeniden aday gösterilmesi, bugün yapılacak PM toplantısı sonrasında bekleniyor. Ankara ve İstanbul'daki bazı ilçelerin adaylarının da bugün duyurulabileceği konuşuluyor. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'ın da yeniden aday gösterilebileceği ve PM'nin onayına sunulabileceği belirtiliyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının son olarak belirleneceği ifade ediliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi için adayın Şubat ayının başına kadar açıklanabileceği bildiriliyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme