CHP’de kurultay tarihi netleşecek

CHP’nin il kongreleri süreci devam ediyor ve Ekim ayı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Bu çerçevede, 81...

CHP'nin il kongreleri süreci devam ediyor ve Ekim ayı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Bu çerçevede, 81 il başkanı yanı sıra 1370 kurultay delegesi de belirlenmiş olacak.

Şu ana kadar İzmir, Amasya, Ardahan, Artvin, Batman, Bingöl, Bursa, Elazığ, Gümüşhane, Isparta, Karaman, Konya, Muş, Niğde, Rize ve Şanlıurfa illerinin il başkanları seçildi. Partinin hafta sonu gündeminde ise Ankara, Aksaray, Bilecek, Balıkesir, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Kars, Malatya, Manisa, Mersin, Siirt ve Tokat illerinin il başkanlarının belirlenmesi bulunuyor.

CHP'nin İstanbul İl Kongresi, 8 Ekim'de Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Kurultay tarihi için öne çıkan tarihler ise 4-5 Kasım olarak görünüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Pazartesi günü, PM ise Salı günü toplanacak ve Kurultay tarihini kesinleştirmesi bekleniyor.

Büyük Kurultay'dan iki hafta sonra tüzük kurultayı da yapılacak. Tüzük kurultayında, parti tüzüğünün çağdaş hale getirilmesi için değişiklikler ele alınacak. Bu değişiklikler arasında milletvekili adaylarının ön seçimle belirlenmesi, milletvekillerine dönem sınırı getirilmesi, yüzde 50 cinsiyet kotasının uygulanması ve 60 olan PM üyesi sayısının artırılması gibi meseleler bulunuyor.

Büyük Kurultay öncesinde, 22-23-24 Ekim tarihlerinde milletvekilleri Sapanca'da bir araya gelecek ve Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı bu kamp sürecinde yerel seçim hazırlıkları ve kurultayla ilgili değerlendirmeler yapılacak. Ayrıca, yerel seçimlerde ittifak yapılması konusu da milletvekillerinin görüşüne sunulacak.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme