CHP’de seçim sonrası istifa iddiaları

Seçimlerin Cumhur İttifakı’nın üstünlüğü ile sona ermesinin ardından CHP’de hareketlilik başladı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevi...

TAKİP ET

Seçimlerin Cumhur İttifakı'nın üstünlüğü ile sona ermesinin ardından CHP'de hareketlilik başladı.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevi hemen bırakmayacağı öğrenilirken genel başkan yardımcılarından 'Biz istifa edelim' önerisi geldi. Bu önerinin Kılıçdaroğlu tarafından ilk anda kabul edilmediği ifade edildi.

Seçimin sonuçlanmasının ardından Altılı Masa toplantısından önce iki kez kurmayları ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu'nun, kendisine yöneltilen bu teklif için, 'Şu an için gerek yok' yanıtını verdiği belirtildi.

KILIÇDAROĞLU'NUN İSTİFASI GÜNDEME GELDİ

Kılıçdaroğlu'nun olası istifası da parti yönetiminin gündemine geldi. Bu konuda öne çıkan görüşün, 'Hemen istifa etmeniz, partinin seçimlerde başarısız olduğu algısına hizmet eder' yönünde olduğu dile getirildi.

Bu konudaki son kararın daha sonra verileceği bildirilse de, Kılıçdaroğlu'nun yerel seçimler sona erene kadar partinin başında kalabileceği iddia ediliyor.

AKŞENER'DEN TEPKİ

Dün seçimlerin tamamlanmasının ardından gerçekleştirilen Altılı Masa toplantısında ise özellikle İYİ Parti lideri Akşener'in tepkili olduğu, 'Herkes gerekli sonuçları çıkarsın' dediği öne sürüldü. Akşener'in bu sözü Kılıçdaroğlu hakkında sarf ettiği de dile getirildi.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme