CHP’de yarın İlçe Kongreleri başlıyor

Cumhuriyet Halk Partisi’nde değişim tartışmalarının hüküm sürdüğü bir süreçte, 38. olağan kurultay için takvim şekillenirken, ilçe...

Cumhuriyet Halk Partisi'nde değişim tartışmalarının hüküm sürdüğü bir süreçte, 38. olağan kurultay için takvim şekillenirken, ilçe kongreleri de yarın başlayacak. 10 Eylül'e kadar sürecek olan bu sürecin sonrasında parti yönetiminde çeşitli değişiklikler öngörülüyor.

Parti içindeki muhalefetin değişim taleplerinin merkezinde bulunduğu CHP'de, kurultay hazırlıkları tüm hızıyla ilerliyor. Temmuz ayında delegelerin seçimi tamamlanmış ve bu delegeler ilçe kongrelerinde oy kullanma hakkı elde etmişti. Şimdi ise ilçe yönetimlerinin belirleneceği kongre süreci kapıda. 5 Ağustos'ta başlayacak olan ilçe kongreleri, 10 Eylül'de sona erecek. Bu kongrelerde, yönetim kadrolarında büyük ölçüde değişiklikler yapılması bekleniyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay sürecini yakından takip ediyor. Kılıçdaroğlu, bu şekilde delege üstünlüğünü koruma amacını taşıyor. CHP Lideri'nin bazı ilçe kongrelerine bizzat katılması beklenirken, diğerlerine ise videokonferans aracılığıyla bağlanması planlanıyor.

İl kongreleri ise 16 Eylül'de başlayacak ve 15 Ekim tarihinde sona erecek. Bu aşamadan sonra CHP Parti Meclisi, seçimli olağan kurultayın kesin tarihini belirleyecek.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme