CHP’li Nalbantoğlu’ndan seçim uyarısı

  Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu Cumhurbaşkanlığı 2. Turu için son viraja girilirken basın...

TAKİP ET

 

Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu; Cumhurbaşkanlığı 2. Turu için son viraja girilirken basın açıklaması ile seçimler hakkında uyarı yaptı.  Nalbantoğlu açıklamasında; ' Başa gelen çekilir derler ama, bile bile de lades denmez. Yangın hızla büyüyecek. Bunu öngörmek hiç zor değil. Ya bu ülkenin ekonomik, siyasi ve toplumsal çöküşünü yaşayacağız ya da bu gidişe dur diyeceğiz. Bu yangını ya söndüreceğiz ya söndüreceğiz' dedi.

Nalbanoğlu'ndan Oğan açıklaması

Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan'ın Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıklamasını da değerlendiren Nalbantoğlu; ' Kendi tasarrufları. Biz söylediklerimizin, savunduklarımızın arkasındayız. Ekonomik krizin, terörün, sığınmacılar meseleleri ve baskı rejiminin panzehri bizde. Herkes çıkmış, bir kırmızı çizgiden söz ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi zaten bu kırmızı çizgileri koruyacak ilkeler üstüne kurulmuştur. CHP'nin vatanseverliğini, milliyetçi damarını sorgulamak kimsenin haddi değil.' ifadelerini kullandı.

'Ülkenin kaderini kumar masasına yatırdılar'

İzmir Milletvekili olarak Meclis'e gitmeye hazırlanan Rıfat Nalbantoğlu; 'Altılı masaya kumar masası diyenler; bu ülkenin kaderini kumar masasına yatıranlardır.' sözlerini şöyle sürdürdü; ' En büyük kumarı da ekonomi alanında oynuyorlar. Seçim telaşının gölgesine sakladıkları kriz, çok daha vahim bir seyir izleyecek. Artan fiyatlarla mücadele için faiz oranlarını düşürmeye devam edeceklerini söylüyorlar. Haftaya dolar ve euro'nun rekor düzeyiyle başladık. TL'nin kan kaybı, can almak üzere. Sosyal yardımlarını, yıllardır parti yardımı gibi yapan ve önce oksijensiz bırakıp sonra oksijen tüpü dağıtan bu yaklaşımın köklü ekonomik çözümler üretmesini beklemek abesle iştigaldir. 28 Mayıs'ta halkımız sadece cumhurbaşkanını değil, ekonomi politikalarını da oylayacak. Sadaka ekonomisiyle, günü kurtaran, hatalı politikalarla sürekli ötelenen bir yaklaşımla nereye kadar gidilebileceği ortada. Bu süreçte yüklenilen maliyet, yine halktan fitil fitil çıkacak.'

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme