CHP’li Polat, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘ahlaksız’ demişti: Sözümün arkasındayım!

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, CHP Dikili İlçe Kongresi'nde, 'Bunları söylemek benim için biraz sıkıntılı ama bizim Cumhuriyetimizde...

TAKİP ET

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, CHP Dikili İlçe Kongresi'nde, 'Bunları söylemek benim için biraz sıkıntılı ama bizim Cumhuriyetimizde cumhurbaşkanlığı yapan ahlaksız bir adamın montaj kasetleriyle meydanlarda Cumhuriyet Halk Partisi'ne yürüdüğünü gördük' ifadelerini kullandı. Bu söylemlere AK Parti'den tepki gecikmedi.

Polat, AK Parti'den gelen tepkilere yanıt vererek 'Boş lakırdılarla bugün beni hedef göstermişsiniz. Dikili Kongremizde yapmış olduğum konuşmamı çarpıtarak, bağlamından kopararak, ana fikrinin ne olduğunu bildiğiniz halde beni hedef göstererek bir hakikati halı altına süpürmeye çalışmışsınız. Sizi anlıyorum. Siyasi ve ahlaki meşruiyet kazanmak için bunu yapmak zorundasınız. Ben sözümün arkasındayım. Sandıktan çıkan her sonuç ahlaki ve siyasi meşruiyet sağlamaz iktidarlara. Eğer sağlasaydı, 1982 yılında yapılan Anayasa Referandumunda yüzde 91,37 kabul çıkmasına rağmen o Anayasa'nın meşru olmadığını söylemezdik. İşte siz de yalan montaj ve kasetlerle, imalatlarla milletimizin en mukaddes duygularını sömürerek tamamen ahlaki ve siyasi meşruiyeti olmayan bir seçim sonucu yarattınız. Sonuna kadar gayrimeşru iktidarınızın yüzüne bu hakikati haykırmaya devam edeceğiz. Bu seçimler siyasi ve ahlaki meşruiyeti olmayan seçimlerdir.' dedi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme