CHP’nin yeni genel başkanı Özgür Özel kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır?

Cumhuriyet Halk Partisi’nin dün gerçekleşen 38. Kurultayı’nda yeni genel başkan Özgür Özel oldu. Özgür Özel Kimdir?...

Cumhuriyet Halk Partisi'nin dün gerçekleşen 38. Kurultayı'nda yeni genel başkan Özgür Özel oldu.

Özgür Özel Kimdir?

1974 yılında Manisa'da doğan Özgür Özel, lise eğitimini İzmir Bornova Anadolu Lisesi Almanca Bölümü ve Manisa Lisesi'nde aldı. Lisans eğitimini ise Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde tamamladı. 1999 yılında serbest eczacılığa adım atan Özgür Özel, Manisa Eczacı Odası'nda bir dönem Genel Sekreterlik ve iki dönem Oda Başkanlığı görevlerinde bulundu. Aynı dönemlerde Manisa Akademik Odalar Birliği'nde Dönem Sözcülüğü ve Başkanlığı görevlerini üstlendi. Bu süreçte Manisa Cumhuriyet Mitingi'nin düzenleyiciliği ve sözcülüğünü üstlendi.

Özgür Özel'in eczacı olarak başarılı çalışmaları Oda Başkanlığı döneminde hayata geçirdiği sosyal ve çevre projeleriyle taçlandı ve çeşitli ödüller kazandı. Ayrıca, uluslararası arenada da etkin bir rol oynadı. Uluslararası Eczacılık Federasyonu, Avrupa Birliği Eczacılık Grubu, Avrupa Eczacılık Forumu gibi uluslararası örgütlerde üyelik ve Türkiye delegeliği görevlerini üstlendi. Özel ayrıca, 163 kongre ve konferansta yazılı ve sözlü bildiri, sunum ve panel yöneticiliği yaptı.

2009 yılında yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nin Manisa Belediye Başkan adayı olarak görev aldı. Ayrıca, 33. Olağan Kurultay ve 15. Olağanüstü Kurultay'da Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İli Delegesi olarak görev yaptı. 2007 ve 2009 yıllarında Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti'ne seçildi. Türk Eczacıları Birliği'nde Saymanlık ve Genel Sekreterlik görevlerini üstlendi.

Ancak, 10 Mart 2011 tarihinde Milletvekili adayı olmak üzere görevinden istifa etti. 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan Milletvekili Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Manisa milletvekili olarak seçildi.

38. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı'nda ise Genel Başkanlık için yarışmış ve kazanmıştır. CHP'nin 8. Genel Başkanı olmuştur.

Özgür Özel, anne ve babasının emekli öğretmen olduğu bir ailede büyüdü, Eczacı Didem Özel ile evli ve İpek adında bir kızları bulunmaktadır.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme