Çiğli Arıtma Tesisi'nde büyük dönüşüm: 4. faz ne zaman tamamlanıyor!

İzmir'in Çiğli İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nde ne gibi yenilikler yapılıyor? Başkan Dr. Cemil Tugay, 4. faz inşaatı hakkında hangi bilgileri paylaştı? Tesisin kapasite artırma çalışmaları hangi tarihte tamamlanacak? Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi, Türkiye'nin en büyük arıtma tesisleri arasında nasıl bir yer edinecek? Projenin çevreye ve İzmir Körfezi'ne sağladığı faydalar neler?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Çiğli İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nde devam eden 4. faz inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Tugay, İZSU yetkililerinden bilgi alarak, mevcut 3 fazın tam kapasiteyle çalıştığını, 4. faz inşaatının ise Nisan 2025'te tamamlanacağını belirtti.

Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi'nin verimliliğini artıracak ve kapasitesini yüzde 36 oranında yükseltecek 4. faz inşaatı hızla devam ediyor. Başkan Tugay, göreve geldiklerinden bu yana İzmir Körfezi'nin temizlenmesi adına bu tür yatırımlara öncelik verdiklerini vurguladı.

4. faz tamamlandığında tesis, günlük 820 bin metreküp kapasite ile Türkiye'nin en büyük atıksu arıtma tesislerinden biri olacak. 3 fazdan oluşan mevcut tesislerde de bakım ve yenileme çalışmaları son aşamaya geldi. Tesisten Körfez'e deşarj edilen suyun kalitesi arttı ve standartların üzerinde bir arıtma sağlandı.

Çiğli İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nde 4. faz çalışmaları hızla sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, tesisteki çalışmaları yerinde inceledi ve Nisan 2025'te tamamlanacağını belirtti. Tesiste yapılan kapasite artırımı ve bakım çalışmalarıyla, İzmir Körfezi'ne deşarj edilen suyun kalitesi yükseltiliyor.


Bakmadan Geçme