Çiğli'de Cumhuriyet coşkusu: Etkinlikler başlıyor!

Cumhuriyet Bayramı için geri sayım başladı! Bu anlamlı etkinliklerde neler olacak? Çiğli Belediyesi'nin bu yılki sürprizleri neler? Tüm halk, Cumhuriyet Bayramı'nda nasıl bir araya gelecek? 29 Ekim'in ruhunu hep birlikte yaşamak için hazır mısınız?

Çiğli Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 101. yılını coşkuyla kutlamak için hazırlıklarını tamamladı. Kutlamalar, 28 Ekim Pazartesi günü düzenlenecek olan Cumhuriyet Koşusu ile başlayacak ve 29 Ekim Salı akşamı Kaymakamlık karşısındaki Büyük Park'ta gerçekleştirilecek Tepecik Senfoni Orkestrası konseriyle sona erecek. Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, “Tüm halkımızı Cumhuriyet Bayramı coşkumuza ortak olmaya davet ediyorum” dedi.

28 EKİM CUMHURİYET KOŞUSU

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, 28 Ekim'de Kuş Cenneti içindeki Delta Cafe önünde saat 10.00'da başlayacak olan Cumhuriyet Koşusu ile başlayacak. Yediden yetmişe herkesin katılımına açık olan bu koşu, Cumhuriyet coşkusunun yaşanacağı ve birlik beraberlik ruhunun pekiştirileceği özel bir etkinlik olacak.

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ VE KONSER

29 Ekim günü, sabah saatlerinde gerçekleştirilecek resmi törenin ardından, akşam saat 19.30'da Cumhuriyet ve Demokrasi Parkı önünden kortej yürüyüşü başlayacak. Kortej, Kaymakamlık karşısındaki Büyük Park'ta son bulacak. Ardından, saat 20.00'de Tepecik Senfoni Orkestrası'nın vereceği konser, Cumhuriyet ruhunu zirveye taşıyacak.

BAŞKAN YILDIZ'DAN DAVET

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, yaptığı açıklamada, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin 101. yaşını kutluyoruz. Oldukça zor günlerden geçiyoruz, ancak bizi hiçbir güç yıldıramaz. Asıl böyle günlerde bayramımızı daha coşkulu bir şekilde kutlamalıyız. Tüm Çiğlilileri etkinliklerimize davet ediyorum. Hep birlikte, Cumhuriyetimizin kuruluş gururunu yaşayacak, kortej yürüyüşü ve Tepecik Senfoni Orkestrası'nın muhteşem konseri ile bu anlamlı günü taçlandıracağız” dedi.

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, Çiğli halkının katılımıyla büyük bir coşkuyla gerçekleştirilecek. Tüm vatandaşlar, bu anlamlı gün için düzenlenen etkinliklere davet ediliyor.

Kaynak: Çiğli Belediyesi

Bakmadan Geçme