Cildi koruyan 3 meyve

Sağlıklı beslenme denilince aklınıza ilk gelen şeyler arasında sağlıklı meyveler vardır. Meyveler, oksidatif hasarı önleyen antioksidanlar...

TAKİP ET

Sağlıklı beslenme denilince aklınıza ilk gelen şeyler arasında sağlıklı meyveler vardır. Meyveler, oksidatif hasarı önleyen antioksidanlar açısından zengindir. A vitamini açısından zengin besinler akneyi azaltmaya yardımcı olabilir.C vitamini ile zenginleştirilmiş meyveler, akne izlerini azaltmak için mükemmeldir. B vitaminli meyveler genel cilt sağlığınızı iyileştirir.

KİRAZ

Kiraz, ağız sulandıran olmasının yanı sıra cildiniz için son derece faydalıdır. A, C, K Vitaminleri, folat ve minerallerle dolu bu ürünler cildiniz için harikalar yaratabilir. Ayrıca cildinize verilen hasarı azaltan antioksidan ve antienflamatuar özelliklere sahiptirler. Bir vişneyi ezebilir ve durulamadan önce birkaç dakika cildinize uygulayabilirsiniz.

Gözenek sıkılaştırıcı canlandırıcı kiraz maskesi

5 tane çekirdekleri alınmış kiraz

Yarım tatlı kaşığı bal

2-3 damla limon suyu

Kirazları bir kap içine alarak ezin. İçine bal ve suyu ilave ederek karışımı krem kıvamına getirin. Göz çevresine gelmemesine dikkat ederek maskeyi uygulayın. 15 dakika sonra maskeyi cildinizden arındırın. 2 haftada 1 defa düzenli olarak uygulayabilirsiniz.

KAYISI

Kayısı, vücudunuzdaki serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olan antioksidanlar ve C vitamini bakımından yüksektir. Yaşlanma belirtilerinin görünümünün azalmasına yardımcı olur. Kayısı ayrıca akne semptomlarını iyileştirebilen anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Kayısı ayrıca cildinizin genel sağlığını iyileştirmede etkili olan A, K Vitamini ve folat bakımından da zengindir. Doğranmış kayısıları kahvaltılarınıza veya smoothielerinize ekleyebilirsiniz.  Ayrıca biraz baharat ekleyebilir ve daha sonra tüketmek üzere saklamak için güneşte kurutabilirsiniz.

Canlandırıcı kayısı maskesi

1 kayısı (ezilmiş)

4-5 damla saf kayısı yağı

4-5 damla limon

Malzemeleri karıştırın, yüzünüze masaj yaparak uygulayın, 10 dakika sonra çıkarın.

KAVUN

Vitamin deposu olan bir diğer meyve ise kavundur. Kavun, iyi bir cilt sağlığı için gerekli olan A, C ve K vitaminlerini içerir. Ayrıca folat ve mineraller içerir. Bu meyve, ciltte kaşıntılı, pul pul ve kırmızı lekelere neden olan kuru bir cilt durumu olan sedef hastalığının tedavisinde etkilidir Antioksidan ve antienflamatuar özellikleri, onu pigmentasyon gibi cilt sorunlarını azaltmaya yardımcı olmak için iyi bir seçenek haline getirir.

 

Kavun Maskesi

Birkaç parça meyveyi ezin ve parlayan bir cilt için cildinize 10 dakika uygulayın.

Cilt lekeleri için kavun maskesi

1 dilim kavun

2-3 siyah üzüm

2-3 damla limon suyu

Birkaç parça kavun ezin ve üzerine birkaç damla üzüm ve limon suyu ekleyin. Etkilenen bölgeye 15 dakika uygulayın ve soğuk su ile durulayın.

Bakmadan Geçme