Cilt düşmanı besinler

Cildiniz için beyaz ekmek, makarna ve beyaz pirinç gibi çok fazla yüksek glisemik karbonhidrat alımından kaçının....

TAKİP ET

Cildiniz için beyaz ekmek, makarna ve beyaz pirinç gibi çok fazla yüksek glisemik karbonhidrat alımından kaçının. Bu gıdaları işleme metabolizması aynı olduğundan, şeker gibi cilt üzerinde de benzer bir olumsuz etkiye sahiptirler. Fazla tüketildiğinde kırışıklıklara ve ince çizgilere neden olurlar. Tuzlu ve işlenmiş gıdalar yemek de sizi susuz bırakabilir, çünkü vücuttaki fazla tuz, tuzu etkisiz hale getirmek ve vücuttan atmak için hücrelerden sıvı alır. Bu, cildi daha kuru hale getirir. Çok fazla cips ve patates kızartması yiyorsanız, sıvı seviyelerini yenilemek için yeterince su içtiğinizden emin olun.

KAHVE KILCAL DAMARLARI DARALTIR

Çok fazla kahve fincanından kaçının. Tıpkı alkol gibi, kan damarlarınızı daralttığı için cildin dehidrasyonuna neden olabilir. Bu, cildinizdeki sıvı akışını azaltır, bu da cildin yeterince nemlenmediği anlamına gelir. Özellikle yüzün göz altı bölgesi için zararlıdır.

Şeker, yılın herhangi bir zamanında sadece cildiniz için değil tüm vücudunuz için kötüdür.

İşlenmiş şekerler, kolajeni olumsuz yönde etkileyebilir ve cildi kurutarak zayıflatabilir. Hasar, kolajen yıkımına yol açar, bu da cildin doğal elastikiyetini kaybettiği anlamına gelir.

Bakmadan Geçme