Çin donanması, Orta Doğu’da geniş çaplı konuşlanıyor

İsrail’in Gazze’ye yönelik hava saldırıları sürerken, uluslararası raporlar “Çin donanmasının Orta Doğu’da altı savaş gemisi konuşlandırdığını” iddia...

TAKİP ET

İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları sürerken, uluslararası raporlar 'Çin donanmasının Orta Doğu'da altı savaş gemisi konuşlandırdığını' iddia etti.

Sputnik International'da yer alan haberde, 'Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun 44. deniz eskort görev gücü, Mayıs ayından bu yana bölgede bulunan savaş gemileri ile Umman donanmasıyla ortak tatbikatlar yapıyordu. Gemiler arasında bir güdümlü füze destroyeri, bir entegre ikmal gemisi ve bir de fırkateyn bulunuyordu' denildi.

'6 ÇİN GEMİSİ FAALİYET YÜRÜTÜYOR'

Çin devlet medyası ise savaş gemilerinden oluşan bir görev gücünün, belirtilmeyen bir varış noktasına doğru yola çıkmak üzere cumartesi günü Umman Sultanlığı'nın Arabistan yarımadasının güneydoğu sahilindeki başkenti Muskat'tan ayrıldığını açıkladı.

Haberlerde, 'İsrail'in Gazze'ye saldırıları sürerken, 6 Çin gemisinin Orta Doğu'da faaliyet yürüttüğü' bilgisi verildi.

Çin, mayıs ayında Sudan'dan binden fazla Çinli, Brezilyalı ve Pakistanlıyı tahliye etmek için bölgeye '052D' tipi bir destroyer göndermişti.

3000 DENİZ PİYADESİ SEVK EDİLDİ

Bütün bunlara ek olarak İsrail'in önleme uçakları ve hassas güdümlü mühimmat talep ettiği bildirildi.

Önleyicilerin İsrail'in uçuş halindeki roketleri hedef alan Demir Kubbe savunma sistemine katkıda bulunacağı açıklandı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), bu kuvvetlerin yanı sıra bölgeye 3000 deniz piyadesi de sevk edildiği bilgisini basınla paylaştı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme