‘Çocuk Gözüyle Filistin’ temalı resim yarışmasında başvurular başlıyor!

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde öğrenim gören öğrencilerin katılabileceği “Çocuk Gözüyle...

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde öğrenim gören öğrencilerin katılabileceği 'Çocuk Gözüyle Filistin' temalı resim yarışması düzenliyor. Bu yarışmanın amacı, Filistin'de yaşanan olayları resimler aracılığıyla anlatmak ve bu konuda farkındalık oluşturmak olarak ifade ediliyor.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, yarışmanın düzenlenmesi hakkında yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan olayların dünya genelinde insanların vicdanını yaraladığını belirterek, Filistin'e yönelik yapılan zulmü lanetlediklerini ve bu konuda sessiz kalmamak gerektiğini vurguladı. Özellikle çocukların bu tür olaylardan en çok etkilendiğini ifade eden Yahşi, eğitim kurumlarının görevinin, öğrencilere adalet, merhamet ve iyilik gibi değerleri öğretirken aynı zamanda mazlumların yanında durmaya teşvik etmek olduğunu dile getirdi.

20 KASIM'DA BAŞLIYOR

Yarışmaya başvuruda bulunmak isteyen öğrenciler, öğrenim gördükleri resmi ilkokul, ortaokul veya lise müdürlüklerine 20 Kasım-08 Aralık 2023 tarihleri arasında başvurabilecekler.

Yarışmanın değerlendirme sürecinde, birinci seçilen öğrencilere 7500 TL, ikinci olanlara 5000 TL ve üçüncü olanlara ise 2500 TL ödül verilecek. Ödül töreni ve programın detayları İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından daha sonra duyurulacak.

Haber Bülteni 

Bakmadan Geçme