Çocuklar Renkleri Gözlemleyerek Öğreniyor

İzmir'de Şair Eşref İlkokulu, Mehmet Saka İlkokulu, Kaptan Altay Altuğ İlkokulu, Gülsefa Firdevs Kapancıoğlu, Batı Anadolu...

TAKİP ET

İzmir'de Şair Eşref İlkokulu, Mehmet Saka İlkokulu, Kaptan Altay Altuğ İlkokulu, Gülsefa Firdevs Kapancıoğlu, Batı Anadolu Çimento İlkokulu'nda eTwinning çatısı altında uygulanan 'Colors of Nature-Doğanın Renkleri' ile çocuklar farkındalık kazanıyor.

Doğa ve dijital

2'si Yunan 9 öğretmen ve projede 5 yaş ile 11 yaş arasında toplam 132 öğrenciyle yürütülen projede doğadaki saklı renkler aranıyor. Çocuklar projede çalışırken ağaçların sadece yeşil olmadığını, bir hayvanın birçok farklı renkleri olduğunu gözlemleyerek öğreniyor. Dijital çalışmalarla zenginleştirilen proje günümüzde doğayla uzak kalan çocukları hayatlarının tam merkezinde olan harmanlıyor.

Farkındalık oluşuyor

Çalışmanın hedefini açıklayan Proje Kurucusu Handegül Bilgin Cuci 'Çocukların doğaya bakışını değiştirmek, estetik algılarını geliştirmek ve doğanın içinde sakladığı renklerle ilgili meraklarını uyandırmak. Bu çalışmalar sonucunda çocukların doğayla olan etkileşimi daha kaliteli olacak, çocuk bir doğa gezisinde nasıl aktif vakit geçireceğini, doğaya nasıl saygı göstermesi gerektiğini bilecek. Doğanın mevsimlere göre değişimi, doğanın renk değişikliklerini fark etmiş olacak. Çünkü doğa çocuklara matematikten fen bilimlerine, müzikten resme birçok alanda etkinlikler sunuyor' dedi.

 

Sıla Arabacıoğlu

Bakmadan Geçme