Contact Film Festivali'ne 2 bin başvuru

Selçuk Yaşar Kampüsü'nde düzenlenen festivalin konuk okulu Yunanistan'dan Selanik Aristoteles Üniversitesi Film Okulu oldu. Dünyanın çeşitli...

Selçuk Yaşar Kampüsü'nde düzenlenen festivalin konuk okulu Yunanistan'dan Selanik Aristoteles Üniversitesi Film Okulu oldu. Dünyanın çeşitli ülkelerinden 2 binin üzerinde başvuru alan festival yarışmasının finalinde, Türkiye, Bosna Hersek, Güney Kore, Lübnan, Fransa, Kırgızistan, Almanya, Rusya, Hollanda ve Çin'den 12 film yarıştı. Jüri üyeliklerini Yunanistan'dan Prof. Dr. Panagiotis Iossifelis ve Yönetmen Doç. Dr. Dimitris Koutsiabasakos, Türkiye'den Prof. Dr. Ahmet Gürata, Doç. Dr. Dilek Tunalı ve Yönetmen Merve Toz Uğurlu'nun üstlendiği festivale çok sayıda yerli ve yabancı akademisyen ile öğrenciler katıldı. Dört gün boyunca devam eden festivalde, özel gösterimler ve çeşitli söyleşiler yapıldı.

'En İyi Film Ödülü'nün sahibi festivale Almanya'dan katılan 'Red Ears' oldu. John F. Kennedy'nin ruhunu reenkarnasyon yoluyla taşıdığını iddia eden Adanalı Mahmut Haklıgör'ün hikayesinin anlatıldığı 'Kennedy'nin Doğuşu' isimli belgesel ise en dikkat çeken yapım oldu.

 'ADANALI KENNEDY'

 Festivalin en dikkat çeken filmi ise Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Gülben Arıcı'nın yönettiği 'Kennedy'nin Doğuşu' adlı belgesel oldu. Belgeselde, 1963 yılında suikasta uğrayan eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı John F. Kennedy'nin ruhunu taşıdığını iddia eden Adanalı Mahmut Haklıgör'ün hikayesi anlatılıyor. Suikast sırasında boynundan ölümcül yara alan John F. Kennedy'nin hayatını kaybettiği gün boynunda yara iziyle dünyaya gelen Mahmut Haklıgör, reenkarnasyon ile eski ABD başkanının ruhunu taşıdığına inanıyor. Çocukluğundan bu yana çevresindeki herkes ona 'Kennedy' olarak sesleniyor.

Haber Bülteni 

Bakmadan Geçme