Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Üniversitelerde yaza kadar uzaktan eğitim yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremden etkilenen Diyarbakır ve Şanlıurfa’da açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yaz mevsimine kadar üniversiteleri tatil ediyoruz, uzaktan eğitimle yoluna devam edecekler. KYK yurtlarını depremzedeler için misafirhane gibi kullanacağız” ifadelerini kullandı.

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illeri ziyareti kapsamında Diyarbakır ve Şanlıurfa'ya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır ziyaretinden sonra geldiği Şanlıurfa'da açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Diyarbakır'daki konuşmasında, 'Bu büyük deprem 13,5 milyon vatandaşımızın yaşadığı 500 kilometrelik alanda yıkım etkisi yapmıştır. Dünyada eşine az rastlanır bir felakettir. Deprem uzmanlarını da dehşete düşüren bu felaketin izlerini illerimizde görmek mümkün. 1939 Erzincan ve 1999 Marmara Depremlerinden bile kat ve kat fazla olduğu ortadadır. Ülkemizin yakın hafızasındaki en büyük felaket olan 1999 depreminden 3 kat daha büyük 3 kat daha yıkıcı' dedi.

Erdoğan, konuşmasında şu noktaları kaydetti: 'Devletimizi tüm kurumlarıyla harekete geçirdik. Bakanlıklarımızın tüm birimlerini, güvenlik güçlerimizin tamamını bölgeye yönlendirdik. Bu süreçte afetin büyüklüğünün ve çetin kış şartlarının getirdiği zorluklar nedeniyle pek çok sıkıntıyla karşılaştık. Elbette kimi alanlarda bazı gecikmeler aksaklıklar yaşanmıştır. Devletimizin verdiği samimi mücadeleyi kimse inkar edemez. Vatandaşlarımızın metanetini gördükçe ne kadar büyük bir milletin evladı olduğumuzu anlıyoruz. Bu zor günlerin de üstesinden geleceğiz. Allah'ın izniyle her türlü badireyi atlatacağımıza inanıyorum.'

 

Bakmadan Geçme