Cumhurbaşkanı Erdoğan Kahramanmaraş’a gidecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün, “Asrın Felaketi”nin birinci yılında deprem bölgesi olan Kahramanmaraş’a ziyaret gerçekleştirecek. Erdoğan, daha önce...

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün, 'Asrın Felaketi'nin birinci yılında deprem bölgesi olan Kahramanmaraş'a ziyaret gerçekleştirecek. Erdoğan, daha önce Hatay ve Gaziantep'i ziyaret ettikten sonra, depremlerin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ta olacak.

Ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzede ailelerle bir araya gelerek onların durumunu değerlendirecek ve Kahramanmaraş'taki yeniden imar ve ihya çalışmalarını inceleyecek. Hatay ve Gaziantep'te olduğu gibi Kahramanmaraş'ta da Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'ne katılacak.

Kahramanmaraş'ta 8 bin 122'si il ve ilçe merkezinde, bin 167'si kırsalda olmak üzere toplam 9 bin 289 deprem konutu için kura çekilecek. Bu, Hatay ve Gaziantep'teki konutlarla birlikte toplamda 27 bin 262 deprem konutunun hak sahiplerine teslim edilmiş olacak. İlerleyen 2 ay içinde deprem bölgesindeki illerde toplam 75 bin konutun hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor ve bu sayı yıl sonuna kadar 200 bine çıkacak.

Toplamda 390 bin hak sahibi için devam eden çalışmalar, deprem bölgesindeki illerde aralıksız bir şekilde sürdürülecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kahramanmaraş ziyaretinin ardından Şanlıurfa, Adıyaman ve Elazığ'ı da ziyaret etmesi planlanıyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme