Cumhuriyetimiz’in 100. Yılı Defilesi

İzmir Kültür Sanat Fabrikası’ndaki defilede, Anadolu Selçuklu döneminden Cumhuriyet'e ve günümüze uzanan gelenekle yeniliğin birleştirildiği kıyafetler...

İzmir Kültür Sanat Fabrikası'ndaki defilede, Anadolu Selçuklu döneminden Cumhuriyet'e ve günümüze uzanan gelenekle yeniliğin birleştirildiği kıyafetler yer aldı. El tezgahlarında dokunan yerli ve doğal dokuma kumaşların yanı sıra ipekli ve kadife kumaşlar üzerine el işçiliği ile işlenen geleneksel motifler konuklara tanıtıldı. İzmir Valisi Süleyman Elban ile eşi İrem Beyza Elban, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, AK Parti İzmir Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı ile Şebnem Bursalı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un eşi Pervin Ersoy'un da katıldığı defileye, İzmirliler akın etti.

'EN GÜZEL EMANETİMİZ'

Türk Kızılay Kadın İzmir Başkanı Gonca Aslan 'Cumhuriyet bizim en güzel emanetimizdir. Bu emaneti önümüzdeki nesillere daha da güçlenerek teslim etme gayesindeyiz' dedi.

'COŞKU KALBİMİZDE'

Kızılay İzmir İl Başkanı Kerem Fahri Baykalmış ise Cumhuriyet'in 100. yılında kalplerde hissedilen büyük coşkunun Türkiye'nin her yerinde gerçekleştirilen kutlamalarla daha da artığını söyledi. Bu coğrafyada doğmaktan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan dolayı çok mutlu ve gururlu olduğunu vurgulayan Baykalmış 'Bu coşku bundan 100 yıl önce Samsun'a çıkan, Erzurum'da hayat bulan, Ankara'da devletini kuran, düşmanı İzmir'de denize dökerek sonsuza kadar bu hilal ve yıldızı dalgalandıracak Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları sayesinde başladı. Bizlere Cumhuriyetimiz'i emanet eden herkesi rahmetle anıyoruz' dedi.

Haber Bülteni 

Bakmadan Geçme