Cüppeli Ahmet Hoca tarikat transferini ret etti

Suriyeli Kadiri tarikatı şeyhini evinde ağırlayan ve kendisinden yazılı şeyhlik belgesi alan Cüppeli Ahmet Hoca lakaplı...

Suriyeli Kadiri tarikatı şeyhini evinde ağırlayan ve kendisinden yazılı şeyhlik belgesi alan Cüppeli Ahmet Hoca lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü'nün tarikat değiştirdiği konuşulmuştu. Bağlı bulunduğu İsmail Ağa Cemaatiyle de arasında soğuk rüzgarlar estiği bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün uzun zamandır nasıl bir adım izleyeceği merak konusuydu.

CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programına katılan Cüppeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, tarikat değiştirdiği şeklindeki iddiaları reddetti. Kadiri şeyhinin misafirlik talebi doğrultusunda kendisini evinde misafir ettiğini ifade eden Ünlü, gelenek üzere kendisine şeyhlik belgesi verildiğini, kendisinin de nezaketen sembolik olarak kabul ettiğini söyledi.

İsmail Ağa Cemaati'nin lideri Mahmut Osmanustaoğlu'nun ölümünden sonra cemaatin ileri gelen isimleriyle sorun yaşadığı ve cemaatin dışında kaldığı bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, İsmail Ağa Cemaati'ne bağlılığının devam ettiğini söyledi.

Haber Merkezi

 

 

Bakmadan Geçme