'Dağ' gibi faturaya Sertel'den 'patron' gibi yanıt!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Hamza Dağ, yerel bir televizyonda yaptığı açıklamalarla CHP Genel...

TAKİP ET

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Hamza Dağ, yerel bir televizyonda yaptığı açıklamalarla CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yönelik çağrıda bulundu. Özgür Özel'in Karşıyaka'daki CHP'nin İzmir Aday Tanıtım Toplantısı'nda 'AK Parti İzmir'i cezalandırıyor' sözlerine yönelik 'Hiçbir yeri cezalandırma ihtimali yok. Yatırım alma konusunda İzmir verdiğini almıyor diyoruz. Bursa da Kocaeli de almıyor. Devlet bir bölgeye büyük çaplı hizmet getirir. Alsancak Limanı, Çandarlı Limanı öyle. Belediye başkanları mutlaka kendi illeri ve ilçeleri ile alakalı Ankara koridorlarında vakit harcamalı. Bize gelen ne varsa geri çevirmedik. Bize genelde borçlanma talepleri geldi. Yeni çevre yolu ihtiyacı varsa başkanların bize gelmesi lazım. İlçe başkanı değiştiğinde bir kere olsun Ankara'da talep olmuyor, bizden olan başkanlar sürekli geliyor. İzmir – Ankara YHT projesi mesela. Başkan olmasam da bu proje yapılacak. Kentsel dönüşüme ihtiyaç varsa şehirde bunu beraber yapmalıyız. Bırakın cezalandırmayı yatırım yapmak istiyoruz. Biz hep yapmak için uğraştık. Bugüne kadar takipçisi olduk' söylemleri dikkat çekmişti.

Özel'e fatura üzerinden yüklendi

AK Partili Hamza Dağ, yaptığı açıklamada Özgür Özel'e İzmir'deki fatura fiyatlarından yüklenerek: 'CHP Genel Başkanı Özgür Özel şu an İzmir'de. Soyer'e talimat versin bugünden 90 dakika uygulamasını direkt geri getirebilir. Her gün bir kişi 10 TL, gidiş 10 TL geliş olmak üzere aylık 600 TL ulaşım ücreti ödüyor. İnsanlara direkt para vermenin bir sonu yok. Gideri düşürüp destek verebiliriz. Suda da 90 dakika da CHP Genel Başkanı Özgür Özel talimat versin hemen yapsınlar' dedi.

CHP'li Sertel'den 'Patron' yaklaşımı

Atilla Sertel, Hamza Dağ'ın sözlemleri üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hamza Dağ'ın açıklamalarına özgü konuşan Sertel, 'Sen de rica et patronundan… Durdursun şu mazot, benzin zamlarını. Doğalgaz ve elektrik zamlarını geri alsın. Uçup giden ev kiralarına çare bulsun. Açlığa ve çaresizliğe ittiği emekliye insanca yaşayacak maaş versin. En düşük emekli maaşını asgari ücrete endekslesin. Faizi düşürsün, enflasyonu yok etsin. Pul olan paramızın değerini yükseltsin. Ver yetkiyi, gör etkiyi diye bağırmıştı, çok şey istemiyoruz, bir kere olsun sözünde dursun. Söyleyebilir misin patronuna? Nerdeee o yürek sende? Sen önce ampulünü koy fotoğrafının altına, sonra daha çok konuşuruz,' dedi

Turgay Kılıç

 

Bakmadan Geçme