Darüşşafaka'ya başvurular başladı
Darüşşafaka Giriş Sınavı'nda başarılı olan öğrenciler hangi fırsatları yakalayacak? İstanbul Maslak'taki kampüs yenilenirken öğrenciler için ne gibi yenilikler planlanıyor? Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nda STEM eğitimi hangi yenilikleri içeriyor? Tüm detaylar haberimizde...
Babaları ve/veya anneleri hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz ve başarılı öğrencilere tam burslu, yatılı, nitelikli eğitim sunan Darüşşafaka Eğitim Kurumları, 2025 yılı giriş sınavını 25 Mayıs Pazar günü saat 11.00'de gerçekleştirilecek. Bu önemli sınav, Türkiye genelinde 42 ilde eş zamanlı olarak düzenlenecek ve ilkokul 4. sınıf öğrencilerinin katılımına açık olacak.
Darüşşafaka Cemiyeti, 1863 yılından bu yana sürdürdüğü 'Eğitimde Fırsat Eşitliği' misyonuyla, eğitim alanındaki öncü sivil toplum kuruluşlarından biri olma niteliğini taşıyor. Babası ve/veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları nitelikli eğitim almak için yetersiz olan ilkokul 4. sınıf öğrencilerinin katılabileceği Darüşşafaka Giriş Sınavı'nda başarılı olan, mali durum araştırması ve sağlık kurulu kontrolünden geçen öğrenciler, tam burslu, yatılı ve İngilizce ağırlıklı eğitim alma imknı kazanacak.
Öğrenciler, sınav başvurularını https://www.darussafaka.org/egitim-kurumlari/darussafaka-sinavi adresinden ya da bizzat okula giderek yapabilecekler.
EĞİTİMLE HAYATLAR DEĞİŞİYOR
Her yıl sınavı başarıyla geçen öğrenciler, eğitimden sağlığa, beslenmeden barınmaya kadar tüm gereksinimleri karşılanarak, nitelikli bir eğitim alıyor. Darüşşafaka'dan mezun olan öğrenciler, İngilizceyi üst düzeyde bilerek, en az bir müzik aleti çalabilen, spor yapan, akademik açıdan güçlü, entelektüel merak kazanıp üniversiteye başlıyor. Darüşşafaka ayrıca, yükseköğrenime devam eden mezunlarını burs vererek destekliyor.
KAMPÜS YENİDEN YAPILANDIRILIYOR
Son iki yıldır deprem bölgesinden kabul edilen öğrencilerle birlikte Darüşşafaka'nın mevcudu 1.000 öğrenciyi aştı. Darüşşafaka Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ebru Arpacı, daha fazla çocuğun hayatına değer katabilmek için İstanbul Maslak'taki kampüsün yeniden inşaa edileceğini ve kapasitenin aşamalı olarak 1.500 öğrenciye çıkacağını belirtti. Arpacı, '25 Mayıs'ta yapılacak sınavla 81 ilimizden baba ve/veya anne kaybı yaşamış, maddi olanakları yetersiz çocuklara nitelikli eğitim olanağı tanıyacağız. Bu noktada, özellikle 4. sınıf öğretmenleri ve okul müdürlerinin desteği çok önemli. Koşullarımıza uyan öğrencilerin sınavımıza katılmasını sağlayarak, bir çocuğun hayatını nitelikli eğitimle değişmesine vesile olabilirler' dedi.
STEM VE DİJİTAL EĞİTİMDE ÖNCÜ
Darüşşafaka, öğrencilerine STEM, kodlama, girişimcilik ve dijital dönüşüm eğitimleri sunarak, yeteneklerini geliştirme imknı tanıyor. Okulda 70'e yakın yetenek atölyesi bulunuyor.
SINAV 42 İLDE GERÇEKLEŞECEK
Darüşşafaka Giriş Sınavı; Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Ankara, Antalya, Balıkesir, Batman, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Nevşehir, Ordu, Rize, Samsun, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Van, Yozgat ve Zonguldak'ta düzenlenecek.
ULAŞIM DESTEĞİ
Türkiye'nin her ilinden başvuru kabul edilecek sınav için, maddi durumu yetersiz öğrenci ve velilerin en yakın sınav merkezine ulaşım masrafı Darüşşafaka Cemiyeti tarafından karşılanacak.
BAŞVURULAR 20 MAYIS'A KADAR
Sınava katılmak isteyen adayların, başvuru evraklarını Darüşşafaka Ortaokulu'na 20 Mayıs Salı gününe kadar elden veya posta yoluyla ulaştırması gerekiyor. Başarılı olan öğrenciler, mali durum araştırması ve sağlık kurulu kontrolü sonrasında 5. sınıftan başlayarak tam burslu, yatılı ve nitelikli eğitim hakkı elde edecek.
EĞİTİM HAYATI NELER SUNUYOR?
Darüşşafaka, Türkiye'nin ortaöğrenim düzeyindeki ilk robot takımını kuran, ilk yapay zek sınıfını ve Tekno Girişimcilik Gençlik Merkezi'ni açan okul olma özelliğini taşıyor. STEM ve dijital dönüşüm eğitimlerinin ön planda olduğu okulda, öğrenciler yeteneklerini keşfederek geliştiriyor.