Datça'nın yüzyıllık çınarı Mustafa Kemal

Muğla'daki Datça ilçesinin Yaka Köyü Palamutbükü Mahallesi'nde ikamet eden Mustafa Kemal Yapıcı, iki yıl önce eşi...

TAKİP ET

Muğla'daki Datça ilçesinin Yaka Köyü Palamutbükü Mahallesi'nde ikamet eden Mustafa Kemal Yapıcı, iki yıl önce eşi Hatice Yapıcı'yı 94 yaşında kaybettikten sonra, oğlu Ergun Yapıcı'nın yanında yaşamını devam ettiriyor. Kendi işini kendisi gören ve hafızası yerinde olan asırlık çınar; çocuklarının, torunlarının isimlerini karıştırmadan söyleyebiliyor. Sağlıklı ve hafızasının sağlam olmasını çok çalışmaya ve doğal beslenmeye borçlu olduğunu belirten Yapıcı, 'Atatürk'ün adını taşımaktan büyük onur duydum. Atatürk'ü görmek çok isterdim. Büyük önder öldüğünde 15 yaşındaydım günlerce ağladım' cümlelerini belirtti.

Datça'nın turistik bölgesi olan Palamutbükü'nde artık sembol haline gelen 100 yıllık çınar, torunu Hülya Yıldırım'ın torunu 5 aylık Efe Yayman'ı kucağına almanın mutluluğunu da yaşadı.

24 yaşında kanser hastalığından dolayı kaybettiği oğlu Vural'ın ardından hayatta olan çocukları Fatma İzci (73), Ayşe Özbayraktar (71), Emine Ençol (69), Ali Yapıcı (65) ve Ergun Yapıcı (63) birlikte yaşamını sürdürüyor.

(M.T.)

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme