Dedeağaç Yanıyor!

Tahliye emrinin verildiği bir köyde, hayvanlarını kurtarmak için ağıla koşan bir kişi maalesef hayatını kaybetti. Rodop...

Tahliye emrinin verildiği bir köyde, hayvanlarını kurtarmak için ağıla koşan bir kişi maalesef hayatını kaybetti. Rodop ilinde çıkan yangına müdahalede bulunmak için üç uçak da görevlendirildi. Yunanistan'ın Türkiye sınırına yakın Meriç bölgesinde de orman yangınına karşı havadan ve karadan mücadele sürdürülüyor.

Dedeağaç kentinde başlayan orman yangını, üç gün boyunca söndürülemeyerek yayılmaya devam ediyor. Yangınla mücadeleye katılan gönüllülerden sekizi, solunum sıkıntısı ve hafif yaralanmalar nedeniyle hastaneye kaldırıldı; bu kişilerden beşi tedavilerinin ardından taburcu edildi.

ACİL DURUM İLAN EDİLDİ

Durumun ciddiyeti nedeniyle bölgede acil durum ilan edildi. Yangın nedeniyle dokuz ev ve bir kilise tamamen yok oldu. Tarım arazileri küle dönerken, hayvancılık ve arıcılıkla uğraşan bölgeler de yangından büyük zarar gördü. Yangın alevleri sanayi bölgesine de sıçradı.

Havadan ve karadan yürütülen müdahale çabaları devam ederken, son 24 saat içerisinde 13 yerleşim biriminin boşaltıldığı açıklandı. Bölge halkı ve yetkililer, yangının kontrol altına alınabilmesi için yoğun çaba sarf ediyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme