Demir çelik devlerinden çevreci adım

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği, 4-5 Nisan 2023 tarihlerinde Almanya Essen'de global yeşil çelik...

TAKİP ET

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği, 4-5 Nisan 2023 tarihlerinde Almanya Essen'de global yeşil çelik üreticileri ve kullanıcılarının bir araya geldiği Green Steel World Expo&Conference etkinliğine inceleme ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyaret hakkında bilgi veren Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Yalçın Ertan, '2022 yılında Türkiye geneli 35 milyar dolarlık demir çelik ihracatımızın yüzde 24 artışla 2,9 milyar dolarını ana pazarımız Almanya'ya gerçekleştirdik. Green Steel World Expo & Conference etkinliğinde dünya atmosferini kirleten gazların yaklaşık yüzde 7'sinden çelik sektörünün sorumlu olduğu ortaya çıktı. Burada tüm ülkeler bu salınımı azaltmayı biz de ortak misyon olarak görüyor. Bu misyonuna göre uzun süredir çalışmalarımızı yürütüyoruz' dedi.

EGE DEMİR VE DEMİRDIŞI METALLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ BAŞKANI YALÇIN ERTAN

YÜZDE 100 SIFIRLAMA HEDEFİ

Başkan Ertan, 'Almanya'nın toplam demir çelik üretimindeki CO2 miktarına yüzde 29 katkısı olan Thysen Krupp, 2030'a kadar karbon emisyonunu yüzde 30'un altında tutmayı, 2045'e kadar ise yüzde 100 oranında sıfırlamayı hedefliyor. İsveç'te yer alan Boden-Lulea bölgesinde 500 Ha'lık arazi üzerine yaklaşık 700-800 MW elektrolüzör kapasiteli yüzde 100 hidrojen ile çalışan doğrudan indirgenmiş demir üretim tesisi kurmayı planlıyor' diye konuştu.

HİDROJEN VE YEŞİL ÇELİK ÜRETİMİ

Yalçın Ertan, 'AB Yeşil Mutabakatı çerçevesinde üretimde karbonsuzlaşmanın sağlanması sektörümüzün kaçınılmaz bir gereği haline gelmiştir. Hidrojen ve yeşil çelik üretimi ile ilgili farklı uzmanların sistem geliştiricilerin ve hizmet sağlayıcıların bir araya geldiği etkinlikte, birlik olarak gelişmeleri yakından takip etme fırsatı bularak sektörümüze yeşil çelik üretimi ile ilgili proses ve süreçlerini kapsayan sürdürülebilir üretim konusunda farklı bir perspektif kazandırmayı hedefliyoruz' diyerek sözlerini tamamladı. (İHA)

(ES)

Bakmadan Geçme