Demiryol İş Sendikası açıkladı: 31 Temmuz’da metro ve travmay grevde!

Demiryol-İş Sendikası, İzmir Büyükşehir Belediyesi adına yetkili SODEMSAN ile yaptıkları sözleşme görüşmelerinin halen olumlu bir sonuca...

TAKİP ET

Demiryol-İş Sendikası, İzmir Büyükşehir Belediyesi adına yetkili SODEMSAN ile yaptıkları sözleşme görüşmelerinin halen olumlu bir sonuca ulaşmaması nedeniyle greve gireceğini açıkladı. Sendika işçilerinin en büyük talebi ise emeklerinin karşılığı olan ücretlerinin arttırılması. Sendikanın basın açıklamasına göre 31 Temmuz'a kadar görüşmelerin olumlu sonuçlanmaması halinde metro ve tramvay pazartesi günü greve giriyor.

Demiryol- İş Sendikası basın açıklaması;

İzmir Metro A.Ş. 'de Grev Uygulama Tarihi İlanı

Sendikamız ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Metro İşletmeciliği Taşımacılık A.Ş. Adına Yetkilendirilmiş Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) Arasında Yürütülmekte Olan 10.Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri 17 Mayıs 2023 Tarihinde Uyuşmazlıkla Sonuçlanmıştır, Bundan Sonraki 21 Günlük Arabulucu Sürecinde de Bir Sonuç Alınamadığından, 14 Haziran 2023 Tarihinde Sendikamızca Grev Kararı Alınmış Ve İş Yerimizde İlan Edilmiştir.
Grev Kararı Alındıktan Sonra Anlaşılamayan 27 Maddemiz ile İlgili Yapılan Toplantılarda , 16 Maddede Daha Anlaşma Sağlanmış , Kalan 11 Maddemizde İse Anlaşma Sağlanamamıştır.
Anlaşılamayan 11 Maddenin 7'si Ücret , 4'ü İse İdari Maddelerdir.
625 Metro A.Ş. Emekçisini İlgilendiren 10.Dönem Toplu İş Sözleşmemizin Başladığı 27 Şubat 2023 Tarihinden Bu Güne Kadar , Yapılan Tüm Görüşmelerde Demiryol-İş Sendikası Olarak Müzakereyi de , Mücadeleyi de Elden Bırakmadan Süreci Masada Sonlandırmak İçin Her Türlü Gayret Ve Çabayı Göstermiş Bulunmaktayız.
Metro Ve Tramvay Emekçisi 11 Aydır Ücretlerine Zam Alamıyor , Sosyal Kalemlerine Zam Alamıyor , Bu Enflasyonist Ortamda Kayıpları Her Geçen Gün Dahada Artmaktadır , Geleceklerini Düşünmeyi Bir Tarafa Bırakıp , Bir Sonraki Maaşa Kadar Evlerini Nasıl Geçindirebileceklerini Kara Kara Düşünür Hale Gelmişlerdir.
Kent İçi Ulaşımın % 50 'sini 625 Kişiyle Biz Yapıyoruz , Buna Rağmen Ücretlerimiz Yerlerde Sürünüyor. Açıklanan Son Asgari Ücretle Birlikte Tamamımız Asgari Ücretli Olduk, Ücret Artışlarının Enflasyonu Arkadan Takip Etmesiyle Bu Sorunu Çözmek Mümkün Değildir. Ücret Artışları Ne Zaman Enflasyonun Üzerinde Olursa, O Zaman Geçim Sıkıntısı Çözülür, Çalışanlar
Birazda Olsa Nefes Alır.
2022 Yılının İlk Diliminden, 2023 Yılının İkinci Dilimine Gelindiğinde Asgari Ücret %168 Artmış, Açıklanan Enflasyon İse % 95 'lerdedir.
Zammın Z 'Sini Duyan Patronlar İse İşlerine Gelen Asgari Ücret Zam Oranını Her Şeye Yansıtmışlardır. Bu da Enflasyon Oranlarında Zam Alan Emekçinin Alım Gücünü İyice Azaltmıştır.
Enflasyon Rakamlarını Bize Diretenlere Şunu Sormak İstiyorum, Neden Asgari Ücret Artış Oranları, Enflasyon Oranlarının Kat Be Kat Üstünde? Neden Bize Gerçek Olmayan Enflasyon Rakamlarını Verme İnadına Devam Edip, Yoksulluğa ve Asgari Ücrete Mahkûm Etmeye Çalışıyorsunuz?
Taleplerimize Kulak Verin Artık.
İnsan Onuruna Yakışır Ücretler, İnsan Onuruna Yakışır Çalışma Şartları İstiyoruz. Açlık Seviyesinde Ücretlerle Çalışmak İstemiyoruz.
Evimizi Geçindirmek İstiyoruz. Çocuklarımızın Yataklarına Aç Girmesini İstemiyoruz. Bizler Metro Çalışanları Olarak Hep Üzerimize Düşeni En İyi Şekilde Yaptık. Artık Sizlerde Üzerinize Düşeni Yapın , Çalışanları Açlık Sınırında Ücretlere Mahkum Etmeyin.
Amacımız Kimseyi Mağdur Etmek Ya Da Kavga Etmek Değil.
Ancak Haklı Taleplerimiz Karşılık Bulmazsa Anayasamızın Bize Vermiş Olduğu Grev Hakkımızdan Vazgeçmeyeceğimizin Bilinmesini İsteriz.
Çözüm Adına Uzanan Her Eli Tutmaya Hazır Olduğumuzu Buradan Bir Kez Daha Bildirmek İstiyoruz.
Temennimiz Aldığımız Bu Kararı Uygulamaya Koymadan, 10.Dönem Toplu Sözleşmemizi Çalışanlar Adına Güzel Kazanımlarla Masada İmzalayıp Taçlandırmaktır.
Demokrasinin Kalesi İzmir'imize Ve Emekçi Dostu Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza da Yakışan Budur.
İzmir Metro Ve Tramvay Emekçileriyle Birlikte, Daha İyi Ücret, Daha İyi Çalışma Koşulları İçin Vermiş Olduğumuz Mücadelemizde, Toplu İş Sözleşmemizin 11 Maddesinde Anlaşma Sağlanamadığından, Anayasal Hakkımız Olan Üretimden Gelen Gücümüzü Kullanmak Adına, 31 Temmuz 2023 Pazartesi Günü Saat 05:00
İtibariyle Grev Kararımızı Uygulamaya Başlayacağımızı İzmir Kamuoyuna Duyuruyoruz.
Yaşasın Hak Mücadelemiz,
Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz,
Yaşasın Birliğimiz,

Saygılarımızla
Demiryol-İş Sendikası
İzmir Şube Başkanlığı

 

 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme