Demokrat Parti'de kongre heyecanı

Yeni İzmir Gazetesi’nden Semi Tektaş’ın Haberine göre, Kongre, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile önceki...

TAKİP ET

Yeni İzmir Gazetesi'nden Semi Tektaş'ın Haberine göre, Kongre, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile önceki Cumhurbaşkanları Celal Bayar, Turgut Özal ve Süleyman Demirel'e saygı duruşu ile başladı. Akvaryum Cafe&Restoran'ta gerçekleştirilen kongreye Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun, Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Ozan Demirbaş, CHP Çiğli Belediye Başkanı Utku gümrükçü, Demokrat Parti Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Hasan Can Akay, Demokrat Parti İlçe Başkanları ve partilileri katıldı.  Kongrede Duygu Karaalp'in tek aday olarak seçime girmesi bekleniyor.  Mevcut İlçe Başkanı Mehmet Demirci yaklaşık 10 yıldır bu görevi yürütüyordu. Kongrede Mehmet Demirci'ye plaket takdim edildi.

'DEMOKRASİ HAREKATI'

Kongrede açılış konuşmasını yapan Duygu Karaalp, 'Bugün aramızda bulunan tüm konuklarım ve tüm dava arkadaşlarımıza bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmadıkları için şükranlarımı sunuyorum. 77 yıllık büyük demokrasi hareketinin bir temsilcisi olmaktan dolayı onurlu ve gururluyum. Başta kendisinden ilham aldığımız genç liderimiz Sayın Gültekin Uysal'a, girmiş olduğum bu yolda bana her zaman destek olan vizyonu ve enerjisiyle yol gösteren İl Başkanımız Ozan Demirbaş'a huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Bir başka teşekkürü de her daim bilgi ve tecrübelerini benimle paylaşan, kendisinden kısa zamanda çok şey öğrendiğim davamızın emektarları, kıymetli büyüğümüz Mehmet Demirci'ye çok teşekkür ediyorum' diye konuştu.

'İTTİFAKTAN AYRILDIK'

Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Ozan Demirbaş, 'Bugün burada Demokrat Parti ailesinin bir parçası olarak toplandık. Çiğli ilçemizde gerçekleşen bu kongre, demokrasinin en temel taşlarından biridir. Bir araya gelerek fikirlerimizi paylaşarak demokratik bir sürecin en güzel örneğini bugün yaşıyoruz. Aynı zamanda bugün bir bayrak değişimine şahit olacağız. Bayrağımızı bugüne kadar Çiğli'de dalgalandıran partimizin kapılarını açık tutan, geçtiğimiz genel seçimlerde canla başla çalışan ilçe başkanımız Mehmet Demircan'a teşekkür ederim.

Geçtiğimiz genel seçimlerde bir ittifak yaptık. Bu ittifakın ana temsilcisi Cumhuriyet Halk Partisi'nin Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve CHP Çiğli ilçe teşkilatı ile gerek vekillerimiz gerek ilçe teşkilatımızla gerek bizlerle olağanüstü bir iş birliği sağladı. Biz millet olarak düğün yapmayı çok iyi seviyoruz ama boşanmaya gelince biraz zorlanıyoruz. Biz Demokrat Parti olarak bu ittifaktan nezaketiyle doğal yollarla ayrılmayı başaranlardanız. Çünkü bizim sokakta alnımız açık başımız dik gezen, merkez sağ siyasetin kültürüyle yetişmiş demokratlarıyız' değerlendirmesini yaptı.

 

Haber Merkezi

Özel Haber

Bakmadan Geçme