Deniz Yücel: Listelerimiz daha kucaklayıcı olabilirdi

14 Mayıs günü gerçekleşecek olan genel seçimlere sayılı günler kala milletvekili adayları için listeler tamamlandı. Listelerin...

TAKİP ET

14 Mayıs günü gerçekleşecek olan genel seçimlere sayılı günler kala milletvekili adayları için listeler tamamlandı. Listelerin açıklanmasının ardından İzmir 2'nci bölgeden aday olan CHP eski İl Başkanı Deniz Yücel, Yeni İzmir gazetesinden Berivan Kaya'ya seçime yönelik açıklamalar gerçekleştirdi.

'PROJELERİ ENGELLEDİLER'

CHP'li belediyelerin, merkezi hükümet tarafından engellendiğini belirten CHP'li Deniz Yücel, Millet İttifakı iktidarında İzmir'in, merkezi hükümet tarafından destekleneceğini ve büyük bir değişim olacağını vurguladı. Mecliste İzmir'in sorunları için çalışacağını ifade eden Deniz Yüce, 'Ben milletvekili seçildiğimde, İzmir'in sorunlarının çözülmesi için gereken çabayı, çalışmayı, gayreti göstereceğim. Onun da ötesinde bizim İzmir'de 22 belediyemiz ve Büyükşehir Belediyemiz var. Biz seçimi kazandığımızda bizim belediye başkanlarımız iktidarın belediye başkanları olacak. İzmir'e yatırım gelmesi konusunda, kaynak ayrılması konusunda, projelerin bakanlık ve merkezi hükümet düzeyinde desteklenmesi konusunda İzmir'de büyük bir değişim yaşanacak. Bugüne kadar İzmir'e merkezi hükümetin kaynak ayırmaması, destek vermemesinin ötesinde bizim belediyelerimizin yaptığı birçok projenin de engellendiğini ya da sümen altı edildiğini görüyoruz. Genel seçimi kazandıktan sonra belediyemiz çok daha fazla hizmet getirecek imkana ve kapasiteye sahip olacak' diye konuştu.

ÖN SEÇİM VURGUSU

CHP'in İzmir listesine yönelik olarak da değerlendirmeler yapan CHP'li Yücel, 'Ön seçim yapılsaydı, fermuar sistemi uygulansaydı daha kapsayıcı, kucaklayıcı listeler olabilirdi. Bu görecelidir, çünkü her dönemin kendine göre koşulları ve kuralları vardır. Bu dönem ittifakların yarıştığı bir dönem. 1999 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'nin bütün adayları ön seçimle belirlenmiştir ama o dönemde CHP baraj altında kalmıştır. İttifaka kontenjan ayrılmasaydı, listeler yine tepki çekecekti. Günün koşulları ve dinamiklerine göre en doğru yöntem neyse, o uygulandı. İttifaka fazla kontenjan ayrılıp ayrılmama meselesi genel merkezler düzeyinde konuşulan ve en iyi sonucu alacağımız senaryoların uygulandığı listelerdir. Bu listeler iktidarın listeleri olacaktır. Listenin dışında kalan herkes bir kırgınlık yaşar. Biz önümüze bakacağız ve seçime odaklanacağız' dedi.

'KADER SEÇİMİ'

2023 Genel seçimlerine yönelik açıklamalar gerçekleştiren Yücel, 'Bu seçim Türkiye'nin kader seçimi. Aslında her seçim kader seçimidir çünkü ülkeyi yönetecek kadroları seçersiniz. Bu seçim biraz daha farklı, bu seçim tek adam yönetimiyle demokrasinin oylanacağı bir seçim. Bu seçimde demokrasiden, özgürlükten, adaletten, kadın erkek eşitliğinden yana olan herkesin Millet İttifakı'na ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vermesi gerekir' şeklinde konuştu.

 

(Y.K.)

Bakmadan Geçme